Nyt

Både fly- og togtrafikken i dele af Tyskland, Schweiz og Østrig er ramt af kraftig sne. Forholdene forventes at blive yderligere forværret.

Det er ikke kun i Norge, at vinteren er usædvanlig tidlig i år. Kraftigt snefald fører til stilstand i luft- og togtrafikken i det sydlige Tyskland. Flere afgange er blevet aflyst. Schweiz og Østrig er også ramt.

Flytrafikken genstartes først som normalt klokken 6 søndag morgen, og tusindvis af passagerer er berørt i blandt andet den store lufthavn i München.

Om morgenen blev omkring 320 af dagens 760 ruteflyvninger aflyst.

Rejsende bliver bedt om at holde sig ajour med deres egne fly. En talsmand for det tyske flyselskab Lufthansa siger, at lukningen kan give ringvirkninger til en række andre lufthavne, München er et vigtigt knudepunkt for international lufttrafik. Flere fly er også blevet aflyst og forsinket i Frankfurt Lufthavn.

NTB-DPA-AP beretter om sagen.

Tusindvis af rejsende i den sydtyske delstat Bayern var lørdag morgen strandet efter kraftigt snefald natten over.

Vejret betød også, at togtrafikken på Münchens hovedbanegård næsten måtte stoppes helt. Regional- og fjerntog til og fra knudepunktet blev midlertidigt suspenderet. Jernbanen forudsætter, at indstillingerne gælder hele lørdagen.

– Vi anbefaler at udskyde rejsen til og fra München, siger en talskvinde.

Sport er også ramt. Bayern Münchens hjemmekamp mod Union Berlin i den tyske Bundesliga, der skulle spilles lørdag, er blevet udskudt på grund af snevejret.

I andre dele af landet er trafikken også påvirket af is og sne. Forholdene ventes kun at blive endnu værre lørdag aften.

Påmindelser om undtagelsestilstand

Politiet i den sydlige del af staten opfordrer nu befolkningen til at blive hjemme, mens nød- og snerydningstjenesterne arbejder. Det er sjældent, at der kommer så drastiske beskeder fra myndighederne i Tyskland.

ANNONSE

Mange mindre veje uden for byerne var stærkt snedækkede eller blokeret af væltede træer. Dele af nabostaten Baden-Württemberg fik også op til 40 centimeter sne natten over, hvilket har fået træer til at vælte og blokerede veje.

Snevejret mærkes også i den nordlige del af landet, i Hamborg er der meldinger om 5 centimeter nysne.

Der forventes også hyppige snebyger på Nord- og Østersøkysten og i de nærliggende indre områder, hvilket har en tendens til at give store trafikale problemer i et land, hvor brugen af ​​vinterdæk er mindre udbredt end i Skandinavien.

I Schweiz og Østrig har myndighederne udsendt lavinevarsler. Provinserne Tyrol og Vorarlberg i det vestlige Østrig har udstedt et lavinevarsel på næsthøjeste niveau efter et snefald på 50 centimeter i løbet af natten.

Det sker samtidig med, at verdens ledere samles til det såkaldte klimatopmøde i Dubai, hvor der blandt andet skal tales om, at kloden koger, og at sne og vinter næsten er historie.

Naturen peger selv næse mod klimaindustrien, og hvad den laver.

 

Gode ​​bøger fra Document! Bestil i dag:

Køb “Europas mærkelige død” her.

 

Køb Primo Levi’s “If this is a man” fra Document Forlag her.

Bliv abonnent og få adgang til alle vores sager, så snart de er offentliggjort:

Husk at støtte Dokument:

ANNONSE