Tavle

I den seneste uge har portugisiske landmænd opført sig som landmænd over store dele af Europa; de har kørt deres traktorer ud af markerne og lukket gader og motorveje over hele landet.

Protester over hele landet

Bag protesterne står Confederação Nacional de Agricultura. Den 27. januar dukkede Movimento Civil Pela Agricultura  (“Den civile bevægelse for landbruget”) op på sociale medier og har allerede samlet tusindvis af medlemmer.

Der har været protester over hele landet. Trafikken er blevet stoppet eller begrænset på snesevis af gader og motorveje, en grænseovergang til Spanien blev blokeret.

Myndigheder og medier

Slogansene landmændene bruger er dramatiske, de kommer fra de ellers fornuftige portugisere : “Uden landmænd er der ingen mad”, “Vores ende er din sult”, “Hvis landskabet ikke beplantes, bliver der ikke spist i byen” er nogle eksempler. Dette er illustreret med billeder af landmænd, der hænger sig, manden med le og traktorer, der omgiver et brændende Europa-parlament.

ANNONSE

– Slogansene og billederne er endnu et symbol på den stigende polarisering i samfundet. Oprørsånden har endnu en gang fået vind i sejlene – vi lader ikke til at have lært noget af fortidens manglende følelsesmæssige kontrol, skriver Observator.

Nye protester til ugen

Confederação Nacional de Agricultura har underrettet om nye kampagner næste onsdag. På deres hjemmeside skriver de, at der er mange grunde til at kæmpe for familie-landbrug:

– Vi foreslår at forbedre landmændenes liv! Siden Portugal blev medlem af EU og indførte fælles landbrugspolitik, er næsten 400.000 landbrug blevet lukket, primært små og mellemstore. Landmændenes indkomster falder: Det bliver dyrere og dyrere at producere, og de får mindre og mindre til gengæld for det, de producerer.

Sammensurium af højre-ekstremister og vaccine-benægtere

Ledende portugisiske medier skriver, at den “uorganiske” bondebevægelse, der har blokeret vejene fra nord til syd, betragtes med bekymring af myndighederne på grund af infiltration af radikale elementer:

– Protesterne omfatter højre-ekstreme, tidligere gule veste og vaccine-benægtere, skriver Expresso, en af ​​landets største aviser.

Verdade apparecia skriver, at Portugal er vågnet op :

– Portugisiske landmænd slutter sig til protesterne mod klima-dagsordenen, der truer med at knuse dem, men medierne tier! Dette er historisk!

https://x.com/VNatista86180/status/175354813546575489 ?s=20

 

ANNONSE