Nyt

Loading the Elevenlabs Text to Speech AudioNative Player...

I 2021 udfærdigede en kriminel bande angiveligt en mordkontrakt på Christoffer Bohman, som dengang var lokalpolitichef i Sollentuna i Stockholms amt, og på en kommunalbestyrelsesformand i amtet. Dette bidrog til, at Bohman forlod sit job i Sollentuna. Det skriver avisen Mitt i.

»Det er klart, at denne hændelse ændrede en hel del for mig. Jeg har det nok stadig ubehageligt med det, der skete,« siger Bohman i et interview med Sveriges Radios P3 Krim.

Han startede som leder af LPO Sollentuna i januar 2020 og indledte straks en offensiv for at forsøge at stoppe de kriminelle bander i Tureberg og Märsta i særdeleshed.

I efteråret 2021 var han på vej hjem fra en ferie i bjergene og fik oplysninger fra politiets efterretningstjeneste om en trussel mod en lokalpolitiker og en politichef – som med stor sandsynlighed var Christoffer Bohman selv.

Kort efter blev der fundet en skarp bilbombe i en taske sammen med et automatvåben og en nøgle til en nyligt stjålet bil.

»Så de ret stærke oplysninger om denne planlægning sammen med det, de fandt, fik dem til at tage det meget alvorligt,« siger Bohman.

Dette udløste en særskilt begivenhed i det svenske politi, kaldet “muren”.

»Det var virkelig hårdt, og det var også hårdt ikke at vise det. For jeg var ligesom den øverste chef og har ligesom haft det mantra, at vi ikke giver os, vi giver os aldrig, og så mærker man ligesom, hvordan verden gynger under ens fødder,« siger Christoffer Bohman til P3 Krim.

Indtil videre er ingen blevet anholdt eller sigtet for de formodede mordplaner. Ifølge Bohman var hændelsen en af grundene til, at han sagde sin stilling som politichef i Sollentuna op i januar 2022 til fordel for en stilling hos politiet i Eskilstuna.

Lidt over et år senere forlod Bohman politiet for at tiltræde en civil stilling som kriminalpræventiv medarbejder i Skandias stiftelse Idéer för livet.

Han debuterede for nylig med »Hundra in i döden«, en bog om organiseret kriminalitet i Sverige. Bogen giver et insiderperspektiv på udfordrende politiarbejde, optøjer, ransagninger, dødelig våbenvold og mord i Järva, Sollentuna, Upplands Väsby og Märsta.

I en kronik i avisen Aftonbladet i 2023 beskrev Christoffer Bohman, hvorfor han sagde op i politiet. I mange år troede han, at politiet kunne vende den alvorlige vold i Sverige. Nu har han indset, at det ikke er tilfældet, og derfor har han sagt sit job op.