Nyt

“Rockstjerne-økonomen” professor Jeffrey Sachs er en af de mest højlydte kritikere af USA’s rolle i den igangværende krig i Ukraine. I Piers Morgans Uncensored kritiserer han medierne og politikerne for at ignorere det faktum, at Rusland også har legitime sikkerhedsproblemer.

NATO, en trussel.

Sachs tager ikke den officielle amerikanske fortælling om Ruslands invasion af Ukraine for gode varer. I Morgans interview giver han en livlig forelæsning om samtidshistorie og geopolitik. Han beskriver historiske vestlige provokationer samt Ruslands historiske perspektiv på NATO som en trussel, som NATO selv kun har forstærket ved sin ekspansion mod øst og forræderi mod aftaler indgået i slutningen af sovjetstyre.

Sachs opfordrer til forhandlinger om Putins seneste fredsforslag, som kræver, at Ukraine afstår land til Rusland. Han tegner et billede af USA som den ultimative anstifter af globalt kaos – og han får det hele til at virke betydeligt mere kompliceret end “slemme Putin og gode NATO” – på trods af de vestlige mediers gentagelse af budskabet.

ANNONSE

Illegitim krigs-nation

Overtrædelser af Minsk II-aftalen og USA’s involvering i det kup, der fjernede den tidligere ukrainske præsident Viktor Janukovitj fra magten, er detaljer i det billede, Sachs tegner.

For den amerikanske professor har USA’s udenrigspolitik spillet en nøglerolle i udviklingen af konflikten. Han fremhævede regimeskifte operationer, bombningen af Beograd, opdelingen af Serbien og det, der skete i Afghanistan, Irak og Syrien.

Essensen

Videoen nedenfor indeholder essensen af Sachs’ “forelæsning” af Piers Morgan. Hele det halve time lange interview er tilgængeligt på YouTube.

I 1980’erne blev Sachs kendt som den unge økonom, der arbejdede med demokratier og urolige økonomier – og for sin “chokterapi” i lande som Rusland, Bolivia og Polen. Han har skrevet bestsellere som The End of Poverty (2005).

ANNONSE