Kategori: Kommentar

Et Europa under pres behøver en genfødsel

Den 28. april arrangerede Trykkefrihedsselskabet en debat i København med udgangspunkt i J.D. Vances tale i München om demokrati og ytringsfrihed i Europa. Debatten stod mellem forfatter Kasper Støvring og forfatter og historiker Morten Uhrskov Jensen. Deres politiske synspunkter overlapper hinanden i høj grad, og de kender hinanden privat. Det kunne have resulteret i en […]

Les mer»

Diktaturets klamme hånd i Tyskland

Partiet Alternative für Deutschland nu skal betegnes som en ”højreekstremistisk” gruppering. Den nye betegnelse vil gøre det muligt for statens agenter at overvåge partiets møder og aflytte dets kommunikationer. Europas herskende klasse simpelthen er besluttet på med alle midler at videreføre årtiers proislamiske politik. Ethvert nationalsindet parti vil blive knust, for magthaverne er utilfredse med deres befolkninger og vil derfor erstatte dem med nogle andre.

Les mer»

Krisebevidsthed

Kollapset i Spanien tvinger os til at tænke: Hvad sker der, når et moderne samfund lammes? De scenarier, vi ser for vores indre øje, er ikke kønne. Vi ved, at de ikke er fantasi, for vi ser dem i lille skala i hverdagen. Men politikere/medier ønsker ikke at tale om dem. Spanien var et dobbelt chok: Politikerne blev advaret, men ignorerede advarslerne.

Les mer»

Volvo med svage tal, nedskæringer og panikforanstaltninger

Den tidligere veldrevne svenske bilproducent Volvo, der er kendt for sit faste fokus på sikkerhed og bundsolide biler, er blevet overtaget af kinesiske ejere og et klimahysterisk ledelsesteam, der har kastet virksomheden ud i en hurtig omvæltning, som skaber stigende problemer for mærket. Næsten fra den ene dag til den anden gik Volvo fra at lave biler, der holdt i 20 år, til at blive en ren batteriproducent – fordi politikerne sagde det.

Les mer»

Storbritanniens politiske jordskred

Torsdagens engelske lokalvalg indvarsler en total politisk omvæltning og et sammenbrud af det topartisystem, der stort set har været enerådende siden 1920’erne. Enten vandt De Konservative valgene, eller også gjorde Labour, og som følge af det særlige engelske valgsystem – first past the post – kunne de som regel sidde på komfortable flertal i Parlamentet. […]

Les mer»

Kampen om universiteterne

Den nye amerikanske borgerlige regering har nu indledt en kampagne, der skal føre landets universiteter tilbage til fordums storhed og prestige. De skal atter være de lysende stjerner på det akademiske firmament for fremragende forskning og undervisning samt frisindet samfundsdebat i gensidig respekt og tolerance.Danske medier og kommentatorer fordømmer US- regeringens kampagne som en højreekstremistisk revolution.

Les mer»

Det politiske pres på Harvard er fuldt ud berettiget

I skyggen af John Harvard-statuen, nu drapereret i et palæstinensisk flag, står en gruppe studerende med Hamas-tørklæder og råber slagord mod Amerika. Scenen kunne udspille sig i Gaza, men vi befinder os på verdens mest prestigefyldte universitet.

I sin kamp mod denne surrealistiske virkelighed har Trump-regeringen nu trukket i nødbremsen: Enten reformerer Harvard sin praksis, eller universitetet mister 2,2 milliarder dollar i føderal finansiering. Det har fået Harvard til at udgive en ny rapport om den omfattende antisemitisme på universitetet.

Les mer»

Kina er ikke en supermagt men et skrøbeligt imperium

Vestlige økonomer, som ikke har noget til overs for Trump, anfører, at told er en uskik, og at man skal lade markedet passe sig selv på basis af komparative fordele. Men hvis Kina snyder og bedrager, giver det jo ingen mening at tale om et frit marked eller komparative fordele.
Hvad skal USA gøre? spørger intervieweren Peter Robinson.

Les mer»

Covid-injektionerne med mRNA-vaccinerne er genterapi og en forbrydelse mod menneskeheden

Dette frankensteinprojekt, som jeg vil betegne som et diabolsk overgreb mod skaberværket, og som vores etablerede medier, politikere og sundhedsmyndigheder stadig lader som om var til gavn for befolkningen, vil indtage en helt særlig plads i historiebøgerne – usammenligneligt med andre forbrydelser mod menneskeheden. 

Les mer»

Frekvenssammenbrud førte til socialt sammenbrud i Spanien og Portugal

Som de fleste lande har Spanien (og Danmark) en strømforsyning på 220 volt og 50 hertz. 50 hertz betyder, at strømmen skifter polaritet mellem plus og minus 50 gange i sekundet. Skiftet skal være nøjagtigt det samme for alle kraftværker. Den mindste afvigelse har de konsekvenser, man ser i Spanien og Portugal. Om vinteren ville katastrofen indtræffe inden for få timer.

Les mer»