Nyt

Italien har vedtaget en lov, der kriminaliserer surrogatmoderskab i udlandet. I praksis gør det det stort set umuligt for italienske bøsser at få børn. De, der rejser til udlandet for at få børn gennem surrogatmoderskab eller reagensglas, risikerer fængselsstraf og bøder på op til en million euro.

Berører bøsser og lesbiske

Dette udvider det italienske forbuddet mod at skaffe børn gennem surrogatmoderskab til også at omfatte dem, der opsøger lande, hvor det er lovligt. De, der bryder loven, risikerer op til to års fængsel og bøder på op til en million euro.

Kritikere mener, at loven er rettet mod bøsser og lesbiske par – som i Italien ikke må adoptere eller bruge in vitro-fertilisering (IVF), assisteret befrugtning af æg in vitro – i glas – dvs. i reagensglas uden for moderens krop.

Universel kriminalitet

Surrogatmoderskab er, når en kvinde bærer et barn for et andet par eller individ, som regel på grund af fertilitetsproblemer, eller fordi parret er mænd i et forhold af samme køn.

Loven blev vedtaget med 84 mod 58 stemmer i Italiens senat onsdag: Enhver, der benytter sig af surrogatmoderskab i udlandet, uanset om det er lovligt i det pågældende land, vil blive straffet, når de vender tilbage til Italien.

Tidligere dækkede princippet om universel kriminalitet kun krigsforbrydelser og børnepornografi.

Børn skal have en mor og en far

Giorgia Meloni beskriver sig selv som en kristen mor og mener, at børn kun bør opdrages af en mand og en kvinde.

Hun har tidligere udtalt sig imod surrogatmoderskab, der involverer LGBT-par. I 2022 sagde hun i en tale “ja til den naturlige familie, nej til LGBT-lobbyen”.

Italien er ikke alene

Italien, Spanien, Frankrig og Tyskland forbyder alle former for surrogatmoderskab. I Storbritannien er det ulovligt at betale for surrogatmoderskab ud over surrogatmoderens rimelige udgifter. Grækenland giver surrogatmoren ingen juridiske rettigheder over barnet – men udelukker homoseksuelle par og enlige mænd.

USA og Canada tillader surrogatmoderskab for par af samme køn og anerkender dem som juridiske forældre fra fødslen.

 

Købe hos Tales:: Vidne til vanvidd
Købe hos Saxo:: Vidne til vanvidd