Nyt

Israelske angrebsplaner mod Iran er blevet lækket til en kanal på Telegram, rapporterer CNN og Axios. Nogen ønsker tydeligvis at forpurre Israels planer. Det viser en illoyalitet i Biden-regimet over for Israel, som både Biden selv og Kamala gentagne gange har signaleret.

Men at lække angrebsplaner er selvfølgelig i en helt anden kategori. Det er forræderi. Oven i købet er kanalen knyttet til Iran.

Nyheden får næring: En Telegram-kanal ved navn “Middle East Spectator” hævdede fredag, at den havde modtaget dokumenter fra en kilde i den amerikanske efterretningstjeneste om Israels forberedelser til et angreb på Iran.

Dokumenterne omfatter en påstået Visual Intelligence-rapport fra forsvarsministeriets National Geospatial-Intelligence Agency (NGA), der blev distribueret inden for det amerikanske efterretningssamfund tidligere på ugen.

Det er rutine for amerikanske efterretningstjenester at holde nøje øje med israelske forberedelser. Men det faktum, at nogen på indersiden lækker planerne til Iran, målet for angrebet, gør ikke bare den amerikanske efterretningstjeneste forlegen. Det viser, at USA er et hus i splid med sig selv.

Mellem linjerne: Hvis rapporten er korrekt, tyder den på, at den amerikanske efterretningstjeneste har overvåget Israels forberedelser til et angreb på Iran meget nøje og i detaljer, herunder brugen af satellitter til at udspionere operationer, der udføres på israelske luftbaser.

  • Den potentielle lækage kan være et tegn på et meget alvorligt sikkerhedsbrud i den amerikanske efterretningstjeneste, som resulterede i, at tophemmelige, klassificerede oplysninger nåede frem til en Telegram-kanal med forbindelse til Iran.

Hvad de siger: En amerikansk embedsmand sagde til Axios, at den påståede lækage er ekstremt bekymrende, men at han ikke tror, at den vil påvirke Israels operationelle planer mod Iran.

En højtstående israelsk embedsmand sagde, at det israelske forsvar er opmærksom på den påståede lækage og tager den meget alvorligt.

USA har ønsket at beslutte, hvilke mål Israel skulle vælge. Efter denne lækage er det usandsynligt, at Israel vil lytte til, hvad Washington mener. Hvis Israel havde lyttet til Biden og Kamala om ikke at gå ind i Rafah, ville Yayhya Sinwar stadig være i live.

https://www.axios.com/2024/10/19/israel-iran-attack-telegram-leaked-intelligence