Nyt

En drone kom ind over Cæsarea og sigtede på Netanyahu-familiens hjem, sagde premierministerens kontor. Netanyahu opfattede det som et mordforsøg. Det kan give bagslag for Iran, som allerede har et angreb i vente.

Ifølge Axios og The Guardian ramte dronens bombeladning den private bolig og forårsagede en del skade.

En drone affyret af Hizbollah fra Libanon eksploderede i den centrale kystby Caesarea tidligt lørdag og var rettet mod premierminister Benjamin Netanyahus private hjem, oplyste hans kontor.
Premierministeren og hans kone var ikke til stede, og der blev ikke rapporteret om nogen skader.
Den korte erklæring fra Netanyahus kontor kom, efter at IDF havde sagt, at “en bygning var blevet ramt” i den eksklusive by, som er kendt for sine fornemme villaer og romerske ruiner og amfiteater.

Netanyahu sagde, at Iran ville komme til at betale en dyr pris. Han var ikke i tvivl om, at Iran forsøgte at slå ham ihjel.

Lørdag aften sagde Netanyahu i en erklæring: “Irans agenter, som forsøgte at myrde mig og min kone i dag, begik en bitter fejltagelse.” Han sagde, at angrebet ikke ville afskrække ham fra at fortsætte krigen, og at enhver, der skader israelere, vil betale “en høj pris”.
“Vi vil fortsætte med at eliminere deres terrorister, vi vil returnere vores gidsler fra Gaza, vi vil returnere vores borgere i nord,” lovede han.

En Axios-rapport sagde, at dronen ramte premierministerens hus. “Det er første gang siden krigens begyndelse, at et mål med direkte forbindelse til Netanyahu er blevet ramt,” berettede de uden at uddybe det yderligere. The Guardian sagde også, at huset blev ramt og led “overfladisk skade”.

IDF sagde, at dronen var en af tre, der blev sendt af sted fra Libanon, og at de to andre blev skudt ned.

Militæret sagde, at det var i gang med at undersøge hændelsen, hvor Israels advarselssystem tilsyneladende havde svigtet flere gange.

https://www.timesofisrael.com/hezbollah-drone-targets-netanyahus-house-in-caesarea-pm-wife-not-home-no-injuries/?