Nyt

Lederen af Det Palæstinensiske Selvstyre, Mahmoud Abbas, formår at hylde Yahya Sinwar, så de palæstinensiske myndigheder også hopper med på Hamas-vognen. Det viser mangel på dømmekraft på et tidspunkt, hvor palæstinenserne har brug for ledere, der varetager deres interesser.

Sinwar var hjernen bag 7. oktober. Bestialiteterne den dag vil for altid være forbundet med hans navn. Det må Abbas være klar over. Alligevel vælger han at hylde ham.

Sådan understreger han, at palæstinensernes kamp er uløseligt forbundet med brutalitet og terror. Han skyder sig selv i foden. Israelerne siger, at 7. oktober endegyldigt har skrinlagt planerne om en tostatsløsning. Abbas sørger for at give dem gode argumenter.

Men han tager Norges udenrigsminister Espen Barth Eide med i faldet, for Barth Eide har ikke bare forpligtet sig til tostatsløsningen, men har anerkendt Palæstina, før staten eksisterer. Det er den største bommert i norsk diplomatis historie.

Den Palæstinensiske Befrielsesorganisation, der internationalt ses som den eneste legitime repræsentant for det palæstinensiske folk, udtrykker sin medfølelse med Hamas’ terrorchef Yahya Sinwars “martyrium” og opfordrer til enhed mellem alle palæstinensiske fraktioner.
“Den Palæstinensiske Befrielsesorganisations (PLO) eksekutivkomité udtrykker sin medfølelse med det palæstinensiske folk og alle nationale fraktioner i forbindelse med martyrdøden for den store nationale leder Yahya Sinwar, lederen af Hamas’ politiske kontor,” hedder det i en erklæring fra komitéen.
Det Palæstinensiske Selvstyres præsident Mahmoud Abbas’ Fatah-bevægelse, som kontrollerer PLO og Det Palæstinensiske Selvstyre på Vestbredden, har haft et anspændt forhold til Hamas, siden sidstnævnte med vold tog kontrol over Gazastriben i 2007 og fjernede alle Fatah-embedsmænd fra kystenklaven, efter at Israel ensidigt trak sig tilbage fra hele striben i 2005.