Nyt

En fattig hinduistisk landmand og hans tre sønner i alderen fire til otte år blev fundet hængt i en mangoplantage. Sagen har sat fokus på forholdene for religiøse mindretal i Pakistan.

Politiet mente, at det var selvmord

For et par dage siden blev en fattig hinduistisk bonde fundet hængt i en mangoplantage sammen med sine tre sønner i alderen fire til otte år.

På grund af den langsomme reaktion fra det lokale pakistanske politi tog de lokale affære og skar ligene ned.

Politiet har identificeret landmanden som den 32-årige Chaman Kolhi og fastslået, at det var selvmord på grund af faktorer som arbejdsløshed, fattigdom og konflikter med hans kone. De forventer, at efterforskningen vil afdække de underliggende årsager til det påståede selvmord.

Chokeret hinduistisk samfund

Tragedien har chokeret det hinduistiske samfund, og ifølge Free Press Journal sætter de sociale medier spørgsmålstegn ved politiets konklusion:

– Hvordan har det været muligt for faderen at hænge de tre sønner, uden at de blev bange og gjorde modstand; hvordan har nummer to og tre kunnet acceptere at blive hængt efter at have været vidne til, at deres bror blev hængt?

Der er mange mennesker i området, og selv om der er rapporteret om flere selvmord i Umarkot, virker denne sag uklar. Den bør undersøges grundigt.

Systematisk diskrimination

Selvmordsraten blandt pakistanske hinduer siges at være blandt de højeste i verden. Religiøse minoriteter diskrimineres på alle måder, også af myndighederne.

Områder, der er befolket af hinduer, har ringe eller ingen udvikling, der er få beskæftigelsesmuligheder, og det hævdes, at de endda nægtes hjælp fra regeringen i nødsituationer.

Virkeligheden for det religiøse mindretal

Hindu Post giver sin version af virkeligheden for det hinduistiske mindretal i Pakistan:

– For det hinduistiske mindretal er det at finde et stabilt job eller mad nok til at brødføde familien en fjern virkelighed. Systematisk diskrimination har efterladt mange uden håb eller midler til at overleve i et land, hvor de systematisk fratages deres levebrød. Chaman Kohlis og hans tre børns tragiske død understreger de vanskeligheder, som hinduer står over for i Pakistan.

Denne tragiske begivenhed er en skarp påmindelse om, hvor fjendtlig Pakistan er over for sit hinduistiske mindretal. Kombinationen af økonomisk nød og religiøs diskrimination fratager dem menneskelig værdighed og sikkerhed. Vold, tvangskonvertering og økonomisk udnyttelse har skabt et miljø, hvor overlevelse i sig selv bliver en kamp, som tvinger folk til at tage ekstreme midler i brug.

Pakistan er langt fra at tilbyde en sikker eller retfærdig tilværelse for sin hinduistiske befolkning.