Nyt

Frankrig har samme problem som Sverige: Unge lejemordere dræber for penge, og jobbene udbydes på de sociale medier. Spørgsmålet er, hvorfor Big Tech er i stand til at censurere og blokere politiske meninger, men ikke kriminelle. Det er et spørgsmål, som hverken medier eller politikere stiller, da de er enige i censuren.

Nessim Ramdane (36) arbejdede som taxachauffør ved siden af at være en succesfuld fodboldspiller. Han samlede to unge drenge op, som skulle til en adresse i et mistænkeligt kvarter. Da han ankom, valgte Ramdane at køre forbi. Han var ikke klar over, at han havde noget at frygte fra de unge.

Men en af dem trak en pistol og henrettede ham på stedet. Bilen kørte ind i en mur.

Derefter opstod der kaos, og drengene blev fanget af politiet. De opdagede, at drengen, der affyrede pistolen, kun var 14 år gammel. Han havde påtaget sig at likvidere en gangster for at få penge. En masse penge: 50.000 euro.</p

Et ledende medlem af Sydfrankrigs dominerende narkobande, DZ-mafiaen, havde et par dage tidligere hyret drengen til at dræbe en rival fra den nystartede Nouveau Blacks.

Mordet blev annonceret via sociale medier, og det var blevet aftalt, at han skulle have 50.000 euro for at udføre det.

Med den slags beløb er det ikke underligt, at mordere står i kø. Unge mennesker risikerer langt lavere straffe end voksne, og de tiltrækker sig også mindre opmærksomhed. Ingen tror, at en 14-årig er en morder på arbejde.

Det gjorde Ramdane heller ikke, og det kostede ham livet. Han troede, at det var børn på bagsædet, ikke koldblodige mordere.

Spørgsmålet er, hvad der sker med drenge, som lærer at slå ihjel. Vi ved fra børnesoldater i Afrika, at børn, der dræber, mister empatien. De bliver derfor gode til at dræbe.

Nu er fænomenet dukket op i Vesteuropa og breder sig især i Sverige og Frankrig.

Sidste år blev 49 mennesker dræbt i narkorazziaer alene i Marseille.

Snart vil vi se billedet af morderen, og vi vil forsøge at læse og forstå, hvad det er, der gør dem til mordere. Måske er svarene ret banale.

Opgaven (læs: likvideringen) var den foreløbige kulmination på en kriminel karriere, der begyndte i 2019, da drengen blev sendt på børnehjem, fordi begge hans forældre var dømt for narkoforbrydelser.

Med andre ord var han i en alder af 14 år allerede kendt af politiet for forskellige mindre lovovertrædelser. Og efter hans anholdelse slog chefen for anklagemyndigheden i Marseille alarm.

For den blodige hændelse, der fandt sted i søndags, er blot et særligt ekstremt eksempel på en bekymrende udvikling.

“En total mangel på skrupler får et stigende antal meget unge drenge til at påtage sig opgaver, der involverer lejemord”, sagde Nicolas Bessone på en pressekonference og tilføjede:

“Det sker uden nogen form for fortrydelse bagefter, uden at de tænker sig om en ekstra gang.”

 

Der har vi det: De fortryder ikke, angrer ikke. Børn er de perfekte mordere. Vores strafferetlige system er ikke gearet til at forstå, at nogen rekrutterer børn, og at det er en voksende industri. Tegnene har været tydelige i lang tid. Men myndighederne synes at trøste sig med, at de ikke er som Sverige.

Det er en farlig sovepude.

Dokument skrev i weekenden, at en 15-årig blev stukket 50 gange og derefter sat ild til, mens han stadig var i live.

Det hele handler om kampen om territoriet mellem to bander DZ Mafia og Nouveau Blacks. DZ Mafia sendte en 15-årig til Nouveau Blacks territorium for at kaste en brandbombe som en advarsel. Men det var en livsfarlig mission. Drengen blev opdaget. Knivstukket og derefter sat ild til.

Det var som svar på dette, at et medlem af DZ-mafiaen udlovede 50.000 euro til den, der ville dræbe et medlem af den rivaliserende bande. Missionen blev aldrig fuldført, men endte fatalt for Nessim Ramdane.

Kriminelle bruger ofte udokumenterede migranter til sådanne missioner. De er svære at spore.

Men ikke alle er af udenlandsk oprindelse.

18-årige Matéo, som blev anholdt i april sidste år, voksede op i en fransk katolsk middelklassefamilie.

Det lykkedes ganske vist hans mor at blive skilt fra først hans far og derefter en stedfar, inden hendes ældste søn fyldte 13 år.

Men Matéo levede et materielt komfortabelt liv i en lille provencalsk by, ifølge en gruppe kriminalreportere i den nyligt udgivne bog “Tueurs à gages” (Assassins, red.).

Det forhindrede ham ikke i at udforske underverdenen i det nærliggende Marseille, hvor han i en kort periode var DZ-mafiaens blodigste hitman.

Ifølge bogen begik Matéo ikke færre end seks mord på en enkelt måned.

I et normalt samfund ville alarmen være gået for længe siden. Men nutidens politiske korrekthed ønsker ikke at blive konfronteret med konsekvenserne af deres egen politik. Der findes ikke noget billede af Nessim Ramdane hos de store fotobureauer. Ramdane var muslim, og han fik en islamisk begravelse. Vold gør også indtryk på muslimske kvarterer.

Politik i Frankrig er topstyret. Man vælger at tage fat på problemerne, når de har vokset sig så store, at de er uhåndterlige, dvs. kræver tiltag, som ikke er politisk mulige. Det gælder for udviklingen i hele Vesteuropa.

De kan ikke sige, at de ikke blev advaret. En socialarbejder i Marseille siger:

 

“Unge drenge på 14 år er et helt andet sted i dag end tidligere. Når de pludselig kan forsørge deres familier, sker der noget inde i deres hoveder,” forklarer Karim til Le Figaro og forudser:

“I virkeligheden er problemerne kun lige begyndt.”

 

 

https://www.berlingske.dk/internationalt/han-er-14-aar-og-blev-hyret-til-mord-via-de-sociale-medier-de-er