Nyt

Jyllands-Posten har foretaget en undersøgelse af danskernes holdning til 7. oktober, og svarene er chokerende: 35 procent af de danske muslimer støtter angrebet, men lige så foruroligende er det, at 14 procent af den øvrige befolkning gør det. 25 procent af muslimerne er meget enige, dvs. udtrykker stærk støtte til 7. oktober. 10 procent er “overvejende enige”. I alt 35 procent.

Kun 21 procent af de danske muslimer er meget uenige i, at 7. oktober var berettiget. Hele 25 procent ved det ikke. 13 procent svarede “hverken-eller”, dvs. kunne ikke beslutte sig. Med andre ord har 38 procent ingen holdning til en konflikt, der har præget hele året. Dette er en del af billedet: En stor blok i midten på næsten 40 procent adskiller pro-Hamas og anti-Hamas. Man kan sige, at kun hver femte danske muslim har de rigtige holdninger.

Men radikalisering gælder også for danskere.

I den generelle danske befolkning er i alt 14 procent af de adspurgte “meget enige” eller “overvejende enige” i, at “Hamas’ angreb på Israel den 7. oktober trods de civile tab var en berettiget handling efter mange års undertrykkelse fra den israelske stat”.

I betragtning af Holocausts brutalitet og historiske baggrund er det et højt tal.

Det bliver endnu værre, hvis man opdeler svarene efter alder. Muslimske unge er mere radikale end deres ældre, og det gælder også danske unge, bare ikke i samme grad. Gruppen, der går ind for terrorisme, er meget større end dem, der er imod blandt muslimske unge. De har større rekrutteringsmuligheder.

32 procent af de herboende muslimer svarer, at de sympatiserer med Hamas enten “i høj grad” eller “i nogen grad”, mens 10 procent sympatiserer “i ringe grad”. “i ringe grad” sympatiserer med terrororganisationen.

At 44 procent af de unge muslimer støtter Hamas er et faresignal for det danske demokrati og den danske sameksistens.

Flere unge muslimer sympatiserer med Hamas end ældre muslimer.

44 procent af de 18-29-årige muslimer støtter Hamas.

44 procent af de 18-29-årige muslimer sympatiserer “i høj grad” eller “i nogen grad” med Hamas, sammenlignet med 22 procent af de 55+-årige.

Det ser ud til, at den første generation havde en respekt for danske værdier og normer, som den yngre generation mangler.

Hvis man kombinerer “meget enig” (28 procent), “overvejende enig” (13 procent) og “hverken enig eller uenig” (17 procent), får man i alt 57 procents opbakning til 7. oktober blandt de 18-29-årige. Det er dramatiske tal. Når vi tæller “hverken-eller” i pro-Hamas-lejren, er det, fordi mange muslimer må vide, at støtten til Hamas ikke giver kredit blandt danskerne. Alligevel skilter unge mennesker med deres støtte til Hamas. Modstandsfronten eksisterer derfor i Danmark.

 

For første gang giver en undersøgelse indblik i danske muslimers holdninger til terrorangrebet den 7. oktober: En stor del kalder det “en berettiget handling”