Nyt

Mandag aften eksploderede en sprængladning i en trappeopgang cirka 500 meter fra, hvor den israelske ambassade ligger nord for København. Det er anden gang, der er sket en eksplosion i nærheden af ambassaden. I sidste uge sprængte to svenske unge håndgranater i nærheden af ambassaden.

Politiet har ingen idé om, hvorvidt der er en forbindelse. De tager ingen chancer og har reageret massivt på Rymarksvej i Hellerup.

TV 2 rapporterer, at nattens eksplosion resulterede i lynbrande og kraftig røg, og at opgangen, hvor det skete, har været afspærret i flere timer.

Department store manager Mark Molina bor i den bygning, hvor eksplosionen fandt sted:

“Jeg vågnede ved et højt brag. Og så stod jeg ude på balkonen, hvor jeg kunne se stikkende flammer ned foran bygningen. Jeg vækker min kæreste og datter og fortæller dem, at der er brand foran bygningen og ringer til alarmcentralen. Imens kan jeg høre en masse aktivitet i trappeopgangen med folk, der løber op og ned,” fortæller han til TV 2.

Berlingske følger sagen tæt.

Københavns Politi skriver på det sociale medie X, at de her til morgen får “rigtig mange henvendelser” om hændelsen på Rymarksvej i Hellerup.