Kommentar

For en uge siden begyndte tv-værterne at sige, at demokraterne havde dårlig samvittighed, at de fortrød at have droppet Biden. Det er endnu sværere at skjule, at Harris er en tom skal end Biden, som trods alt flyder på rutinen. Disse synspunkter må have nået Biden, for nu er han vågnet op og vil vise, at han kan. Fredag dukkede han op i presserummet for første gang i sin tid i Det Hvide Hus. En senation.

Han sagde noget andet og endnu værre: Han holdt Kamala orienteret om alt, hvad hans administration foretog sig. Kamala var med på den. Hun kunne med andre ord ikke komme og sige, at hun stod for noget andet. Biden vidste godt, hvilken effekt det, han sagde, ville få: Kamala ville ikke slippe af sted med at distancere sig fra hans politik. De nye arbejdstal blev offentliggjort torsdag. Biden synes, at det går godt. Han bliver provokeret af, at Kamala forsøger at tage afstand. Han mener, at han kunne have vundet den 5. november, men tror, at hun vil tabe.

Biden er, hvad amerikanerne kalder “mean”, smålig, grim, modbydelig.

Efter pressemødet, hvor journalisterne nærmest kyssede hans sko, fordi han nedlod sig til at besøge dem, blev Biden spurgt, hvordan det gik med stormen. Hvilken storm? spurgte Biden forvirret. Så fangede han sig selv. -“Åh, du mener North Carolina? Ja, folk har det godt. De er glade.</p

Alle, der er berørt af tyfonen, ved, at folk ikke har det godt. De ved, at myndighederne ikke er til at få øje på. Department of Homeland Security har brugt alle sine penge på illegal indvandring. Krisestyringen har været katastrofal. Ikke-fungerende.

Det samme gælder for Secret Service. Organisationen er rangeret lavest af alle føderale agenturer. 1.400 har forladt den, og det er de bedste, der forlader den. Ideologi kan ødelægge institutioner, hvis de forkerte mennesker bliver forfremmet ud fra de forkerte kriterier. Det sker i hæren, hvor folk forlader os, og de forkerte mennesker bliver rekrutteret. DEI har nået et niveau, hvor det nedbryder institutioner og gør dem dysfunktionelle. USA kan ikke vinde krige med denne form for lederskab. De har mistet evnen og lysten til at vinde.

Biden er symbolet på denne vippepolitik. Kamala er kontinuiteten. Under hendes ledelse ville USA blive ødelagt. Det faktum, at vores medier hylder hende, siger noget om, hvor langt væk fra virkeligheden de er.

De opildner til krig med Rusland, men vil tvinge Israel til at tabe. Det vil Israel ikke finde sig i.</p

Men vi taber måske.

 

Joe Biden dukkede uventet op i Det Hvide Hus’ pressebriefingrum fredag, hvor hans talskvinde Karine Jean Pierre hver dag kæmper for at besvare de mest simple spørgsmål. Hun er blevet et symbol på Bidens inkompetence.

Inkompetence bliver kritisk i en krise. Lige nu brænder det på mange fronter: Mellemøsten frem for alt. Også her trådte Biden i karakter, da han sagde, at Israel ikke skulle bombe Irans atomanlæg. Tidligere sagde han, at de skulle skåne olieindustrien – han er bange for høje benzinpriser. Det er uhørt at kommentere, hvad et andet land bør gøre i en krigssituation. Men medierne opfatter ikke, at Biden blander sig og giver råd på en åben scene.

NTB er gået helt over til propaganda og forsøger at fordreje alt, hvad Biden siger, til Demokraternes fordel og Israels og Trumps ulempe.

Trump viser sig som en leder. Han lagde kampagnen til side og besøgte North Carolina og Georgia, før Biden/Harris dukkede op. Trump er ikke ligeglad, de andre dukker bare op.</p

Han taler mindre om øgenavne og mere om politik.

Heltene har en politisk side. De amter, der blev hårdest ramt, er Trump-land, blue collar, hvid arbejderklasse. Biden og Harris har ikke noget imod, at de lider, især ikke hvis det forhindrer dem i at stemme.

Så kynisk er Washington.

NTB ignorerer, at Biden dolker Kamala i ryggen, og at Trump fremstår som nationens leder i en krisetid for landet.

 

Næsten 700.000 hjem og virksomheder i det sydøstlige USA er stadig uden strøm, mere end en uge efter orkanen Helenes ødelæggelser. Mange har heller ikke vand.

</blockquote

Fredag var næsten 700.000 hjem og virksomheder stadig uden strøm i seks stater, de fleste af dem i North Carolina, South Carolina og Georgia.

Fredag var næsten 700.000 hjem og virksomheder stadig uden strøm i seks stater, de fleste af dem i North Carolina, South Carolina og Georgia.

Det er en forbedring i forhold til for fem dage siden, hvor over 2 millioner el-abonnenter var berørt. I North Carolina satser elselskabet Duke Energy på, at mange af de berørte kunder vil have fået strømmen tilbage søndag aften.

Men nogle elkunder, omkring 100.000, bor på steder, hvor skaderne efter orkanen er enorme, og de kan være uden strøm ind i næste uge eller endnu længere, siger selskabet.

Stormen beskadigede også vandforsyningssystemerne så alvorligt og over så stort et område, at en føderal embedsmand siger, at det kan tage flere uger at genoprette adgangen til vand.

Selv vand, der er uegnet til at drikke, er svært at finde. Nogle steder har folk hentet vand i spande fra et vandløb for at kunne skylle ud i toilettet. Et sted har myndighederne rådet folk til at hente vand til andre formål end drikkevand i en lokal swimmingpool.

Helene ramte Floridas nordvestkyst den 26. september som en kategori 4-orkan og pløjede en ødelæggende sti nordpå. De store strømløse områder var synlige fra rummet.

Mere end 220 mennesker er døde i seks stater, hvilket gør Helene til den dødeligste orkan, der har ramt det amerikanske fastland siden Katrina i 2005. Hundredvis af mennesker savnes stadig. (NTB)

 

 

USA’s præsident Joe Biden og vicepræsident Kamala Harris har besøgt tre af de orkanramte stater i den sydøstlige del af USA. Donald Trump har også været på rundtur.

.

Biden besøgte South Carolina onsdag, hvor han blev orienteret om rednings- og oprydningsarbejdet. Derefter fløj han i helikopter over den oversvømmelsesramte by Asheville i North Carolina, hvor omfattende ødelæggelser var synlige fra luften, herunder ødelagte broer, knuste bygninger og udvaskede veje.

“Det, jeg så, var hjerteskærende”, sagde Biden bagefter.

“Det, jeg så, var hjerteskærende”.

“Men tilbage på jorden så vi naboer, der hjalp naboer, frivillige og arbejdere, der stod side om side, folk, der støttede hinanden. Det er Amerika,” sagde Biden.

Den amerikanske minister for indenlandsk sikkerhed, Alejandro Mayorkas, rejste sammen med Biden. Mayorkas beskrev orkanen Helene som en ekstrem vejrbegivenhed af “historisk styrke”.

Der er byer, som bogstaveligt talt er forsvundet. Det er en genopbygningsindsats, som vil koste milliarder af dollars og tage mange år”, siger Mayorkas.

Harris, som er Demokraternes præsidentkandidat, rejste til staten Georgia onsdag. Her forsikrede hun folk om, at de føderale myndigheder koordinerer indsatsen med de lokale myndigheder. Under sit besøg hjalp Harris med at uddele mad til familier, der har mistet deres hjem.

Den republikanske præsidentkandidat Donald Trump besøgte Georgia før Harris.

Den republikanske præsidentkandidat Donald Trump besøgte Georgia før Harris.

Torsdag rejser Biden til Florida for at se på ødelæggelserne der.

Biden rejser til Florida for at se på ødelæggelserne der.

Stormen Helene har kostet mindst 180 mennesker livet i seks stater. Flere savnes stadig (NTB)

</blockquote

Læs også

Mest læst

Retsstatens sidste udkald

Tommy på vej i fængsel

Læs også