Nyt

Transportminister Pete Buttigieg har i dag udstedt nye flyverestriktioner i luftrummet “i nærheden af eller omkring rednings- og genopbygningsindsatsen efter orkanen Helene”.

Buttigieg misbilliger det faktum, at privatpersoner har taget sagen i egen hånd for at hjælpe med nødhjælpsindsatsen.

Ifølge The Blaze forsøgte Buttigieg at retfærdiggøre sin ordre ved at sige, at “der er nogle sikkerhedsproblemer, der dukker op”, når private droner og private fly bruges til at hjælpe med redningsmissioner.

– For eksempel midlertidige flyvebegrænsninger for at sikre, at luftrummet er frit for flyvninger eller droneaktivitet, der kan være involveret i at hjælpe redningstjenester med at udføre deres arbejde.

Private operationer er imidlertid blevet nødvendige på grund af den føderale regerings svage og til tider ikke-eksisterende reaktion på katastrofen, skriver Eric Landrum i American Greatness.

Beboere i stater, der er berørt af stormen, herunder Georgia og North Carolina, er utilfredse med den manglende reaktion fra Federal Emergency Management Agency (FEMA), som er ved at løbe tør for penge efter at have brugt mere end 600 millioner dollars på illegale migranter.

FEMA brugte store summer på illegale migranter, mangler midler til at hjælpe orkanofre

Indenrigsminister Alejandro Mayorkas, som leder FEMA, måtte for nylig indrømme, at “vi ikke har midlerne” til at iværksætte nødhjælps- eller evakueringsforanstaltninger.

Ikke engang Røde Kors eller andre organisationer eller agenturer, som skulle hjælpe, har gjort indtryk. Civile har derfor tyet til at bruge private helikoptere og droner til at lokalisere eller evakuere strandede beboere. Men det vil Biden-regimet ikke acceptere.

Afsløringen har ført til udbredt kritik, også fra guvernører i de berørte stater. Samtidig er redningshold klar, men i mange tilfælde mangler de den nødvendige tilladelse til at hjælpe ofrene.

Hidtil er der fundet over 225 døde, men der mangler stadig hundredvis af mennesker, så dødstallet forventes at stige betydeligt.

Mest læst

Retsstatens sidste udkald

Lars Løkkes sorte dag

Tommy på vej i fængsel