Nyt

Biden-regimet forsøger at påvirke Israels gengældelse mod Iran, men bliver i stigende grad kørt ud på et sidespor.

Biden ønsker heller ikke, at Israel skal angribe Irans olieinfrastruktur, skriver Times of Israel.

“Hvis jeg var i deres sko, ville jeg tænke på andre muligheder end at angribe oliefelter,” sagde Biden under en sjælden optræden på det daglige pressemøde i Det Hvide Hus fredag.

Den amerikanske præsident hævder også, at “ingen regering har hjulpet Israel mere, end jeg har”, og siger, at “Bibi bør huske det”.

Donald Trump ser anderledes på det og siger, at han mener, at Israel bør prioritere at angribe Irans atomanlæg. Under et møde i Fayetville, North Carolina, kommenterede Trump Bidens synspunkter.

“De spurgte ham, hvad han mente om Iran, om han ville angribe Iran. Og han svarede: “Så længe de ikke angriber atomvåbnene. Det er det, man vil ramme, ikke?” sagde Trump.

“Jeg tror, han har misforstået det,” svarede Trump på et spørgsmål fra en af deltagerne. “Er det ikke det, man vil ramme? Jeg mener, det er den største risiko, vi har, atomvåben.”

“Da de stillede ham det spørgsmål, burde svaret have været: Ram atomvåbnene først, og tænk på resten senere.”

“Hvis de har tænkt sig at gøre det, så gør de det. Men vi vil gerne finde ud af, hvad deres planer er.”

Biden og Netanyahu har ikke talt sammen i seks uger. Årsagen var ifølge Biden, “at der ikke sker noget lige nu”. En ret mærkelig udtalelse efter den dramatiske udvikling i Mellemøsten for nylig.

En journalist antydede, at Biden ikke er i stand til at påvirke Israel. Præsidenten afviste det og sagde, at hans team er i konstant kontakt med deres israelske modparter.

“Det er feriesæson (…) De vil ikke træffe en beslutning lige med det samme. Så vi venter og ser, hvornår de vil tale.”

Men Yom Kippur er næste lørdag, så de israelske forsvarsstyrker (IDF) har mange dage til at udføre angreb mod Iran.

Desuden er det usandsynligt, at IDF vil slappe af i løbet af ferien, efter at fjenden brugte den til at angribe Israel både under Yom Kippur-krigen i 1973 og 50 år senere, den 7. oktober 2023.

Mest læst

Lars Løkkes sorte dag

Retsstatens sidste udkald

Tommy på vej i fængsel