Nyt

Beboerne i byen Loon Lake i Saskatchewan sørger over tabet af deres gamle anglikanske kirke St George fra 1939. Den gik op i flammer omkring kl. 5 lørdag morgen, dagen før den nationale sandheds- og forsoningsdag.

Bølge af kirkebrande

Kirken blev brændt ned til grunden og efterlod kun et skilt, der fortalte, hvor kirken stod.

Borgmesteren i Loon Lake er angiveligt “på nippet til at erklære undtagelsestilstand” efter en række kriminelle handlinger i lokalsamfundet – herunder en formodet brandstiftelse. Han siger, at St George’s Church var et ikon for landsbyen, og rådet overvejede at ansøge om at få den fredet:

– Lokalsamfundet har måttet håndtere en masse kriminalitet på det seneste. Branden er dråben, der får bægeret til at flyde over. Situationen er ved at blive desperat.

Påsat brand?

På de sociale medier er der stærke mistanker om, at branden var påsat – hvilket ikke ville være første gang i de senere år.

Beboerne i området bliver bedt om at tjekke overvågningsbilleder og kontakte politiet, hvis de ser noget usædvanligt.

… eller klimaforandringer?

En bølge af kirkebrande har hjemsøgt hele Canada siden sommeren 2021. 112 kirker er blevet brændt ned, vandaliseret eller skændet i løbet af de seneste to til tre år.

Her er et kort, som burde være nogenlunde opdateret, over kirker, der har været mål for “isolerede” ødelæggende “hændelser”:

 

Købe: Knus tyrannerne Erindringer

Mest læst

Lars Løkkes sorte dag

Retsstatens sidste udkald

Tommy på vej i fængsel