Nyt

IDF hævder at have gennemført 70 hemmelige operationer med specialsoldater i det sydlige Libanon i de seneste måneder.

IDF siger, at nogle af operationerne varede to til tre dage. De hævder, at IDF-soldaterne har tilbragt i alt mere end 200 nætter i fjendtligt terræn i de seneste måneder.

Det er en ydmygelse af de helt store, at israelske soldater har kunnet operere så frit i det sydlige Libanon, skriver Berlingske.

En vigtig del af operationerne har ifølge IDF været at bevæge sig rundt i Hizbollahs tunneler og beslaglægge våben.

Berlingske viser en video af en sådan operation.

Israelske specialstyrkesoldater i en tunnel i det sydlige Libanon. Stillbillede video/ IDF

IDF hævder, at Hizbollah har samlet store mængder våben ved grænsen til Israel, og at de planlagde et terrorangreb i stil med det, som Hamas udførte den 7. oktober.

Forsvarsminister Yoav Gallant sagde, at Israel “eliminerer Hizbollah i det sydlige Libanon”, da han kiggede på våben, der blev erobret af IDF-styrker, der opererede i det skjulte på den anden side af grænsen for flere dage siden, afslører forsvarsministeriet, skriver Times of Israel.

“Vi udvider IDF’s operation i det sydlige Libanon,” sagde Gallant, længe før den 98. division gik ind i Libanon i aftes.

Alt, hvad du ser her – våben, raketter, sprængstoffer, missiler, er ting, som IDF har fundet, hvor Radwan-styrken planlagde at angribe israelske borgere, dræbe dem og kidnappe dem.”

Vi er i gang med at eliminere Radwan-styrken.

“Vi eliminerer Hizbollah-organisationen i det sydlige Libanon og afskærer dens arm, Radwan-styrken, langs hele kontaktlinjen,” fortsatte Gallant.

“Det, vi gør her, er et udtryk for vigtigheden af at få borgerne i nord sikkert tilbage til deres hjem. Vi ændrer sikkerhedssituationen fra start til slut.”

Samtidigt siger IDF, at de indkalder yderligere fire brigader af reservister ud over de fem reservebrigader, der allerede er mobiliseret.

IDF siger, at de stort set ikke møder modstand fra Hizbollah i det sydlige Libanon.

USA har angiveligt advaret om, at Iran planlægger at angribe Israel med ballistiske missiler, ifølge IDF’s talsmand, viceadmiral Daniel Hagari. Det Hvide Hus siger, at angrebet siges at være “nært forestående”.

“Et direkte militært angreb fra Iran mod Israel vil få alvorlige konsekvenser for Iran,” siger en kilde ifølge Berlingske.

Der gennemføres nye luftangreb mod Beirut, men detaljerne kendes ikke.

Mest læst

Lars Løkkes sorte dag

Retsstatens sidste udkald

Tommy på vej i fængsel