Nyt

Arizonas myndigheder indrømmer, at mindst 218.000 vælgere ikke har dokumenteret, at de er amerikanske statsborgere. Ifølge loven burde de ikke have lov til at stemme ved delstatsvalg, men guvernøren lader dem stemme alligevel. Beskyldninger om valgsvindel har været vedvarende i Arizona siden 2020, og myndighederne frygter, at Trump-lejren vil vinde terræn. Der er kun 4,1 millioner vælgere i Arizona.

The Washington Post afslørede, at der var hundredtusinder af ubeslutsomme vælgere i Arizona. Avisen lækkede et telefonopkald mellem guvernør Katie Hobbs, justitsminister Kris Mayes og den politiske topagent Adrian Fontes.

 

En fejl i dokumentationen af vælgernes statsborgerskab i Arizona anslås nu at påvirke så mange som 218.000 mennesker – mere end dobbelt så mange som statens valgtilforordnede oprindeligt sagde efter at have opdaget fejlen i denne måned.

Arizonas udenrigsminister Adrian Fontes (D) offentliggjorde det nye tal mandag og sagde, at problemet påvirker flere republikanere end demokrater eller uafhængige. Delstatens valgtilforordnede har tidligere sagt, at antallet af berørte vælgere kan ændre sig, mens de undersøger omfanget af det 20 år gamle problem

som begyndte som en del af et forsøg på at implementere en republikansk ledet statslov, der havde til formål at forhindre sjældne tilfælde af stemmer fra ikke-statsborgere.

https://www.washingtonpost.com/politics/2024/09/30/adrian-fontes-arizona-noncitizen-voters/

Sagen er kompliceret og viser, hvordan den demokratiske administration er blevet viklet ind i en labyrint, som de ikke ved, hvordan de skal komme ud af.

Ved valget i 2020 strejkede 60 procent af stemmemaskinerne i det største amt, Mericopa County, hvor der bor mange republikanere. Trump-vælgerne troede ikke på, at Dominion-maskinerne pludselig strejkede. De har ført retssager i lang tid, som Demokraterne har forsvaret sig imod.

Der er stor mistillid til, at illegale vil stemme og afgøre dette valg.

Der er indført krav om ID ved præsidentvalg. Men det blev opdaget, at de, der havde et kørekort fra før 1996, ikke havde behøvet at fremvise bevis for statsborgerskab. Skulle de erklæres ugyldige? Det turde man ikke gøre, når det gjaldt ældre mennesker. Så de får lov til at stemme til præsidentvalget.

Men selve ordningen med “udokumenteret ID” sætter fokus på noget, som MAGA-folkene har klaget over: Demokraterne udsteder kørekort, som derefter accepteres som ID ved valg, hvilket er en måde at omgå kravet om statsborgerskab på. Formålet med ID var at sikre, at kun amerikanere kunne stemme, men Demokraterne omgår det systematisk.

The Washington Post vil heller ikke indrømme dette og skriver, at det er sjældent og udokumenteret.

“Når dette bliver offentliggjort, vil det få alle konspirationsteoretikere på planeten til at komme tilbage og genoverveje de sidste tre valg, i hvert fald i Arizona,” siger Hobbs. “Og det vil bekræfte alle deres teorier om ulovlig stemmeafgivelse ved vores valg, selv om vi alle ved, at det ikke er sandt.”

Fontes, som førte det meste af samtalen, opsummerede deres problemformulering: “De vil banke os, uanset hvad vi gør, uanset hvad vi siger.”</p

En talsmand for Fontes understregede lørdag, at det er “forsvindende sjældent”, at ikke-statsborgere stemmer, på trods af påstande fra interessegrupper og folk på linje med den tidligere præsident Donald Trump.

Det er bare det, at opdagelsen af 218.000 udokumenterede vælgere forstærker mistanken om, at der er noget fundamentalt galt i Arizona, og det kommer også til at hænge over gennemførelsen af dette valg den 5. november.

https://www.washingtonpost.com/politics/2024/09/28/arizona-noncitizens-hobbs-fontes-mayes/

 

KÆMPE: Lækket samtale mellem Arizonas demokratiske regering, justitsminister og udenrigsminister afslører forsøg på at dække over fejl i 98.000 vælgerregistreringer – embedsmænd er bekymrede over opfordringer til nye valg i 2020 og 2022

 

 

 

Mest læst

Lars Løkkes sorte dag

Retsstatens sidste udkald

Tommy på vej i fængsel