Kopierede/fra hoften

En amerikansk ven har sendt vedhæftede video med en inside forklaring på de seneste dages dramatiske begivenheder i Israel og Libanon. Jeg har kendt min kilde i mange år og stoler på ham.
I videoen fortæller kommentatoren Amir Tsarfati, at Israel har besluttet at gå hele den militære vej, uanset hvad den internationale opinion eller diverse antisemitter måtte mene.
Fredagens israelske angreb i Beirut eliminerede så godt som hele Hezbollahs øverste ledelse heriblandt terrorbevægelsens chef, Hassan Nasrallah, og hans næstkommanderende. Også en iransk general skal være blevet dræbt.
I løbet af få minutter kastede israelske fly 85 tons bomber, bl.a. såkaldte ”bunker busting”-bomber, der kunne ramme dybt under jorden, hvor Hezbollahs ledelse var samlet. Israels regering havde som en afledningsmanøvre ladet forstå, at landet var parat til at indgå en våbenhvile, hvilket fik Nasrallah til at forlade sit gemmested, og Israel vidste derfor, hvor han var, da bomberne blev kastet. Som led i operationen ramte Israel også tre bygninger, hvor man vidste, at Hezbollah havde gemt sofistikerede missiler, der kunne ramme israelske krigsskibe. Forinden havde israelerne advaret beboerne om, at et angreb var på vej, og at de skulle forlade bygningerne.
Mens den israelske operation foregik stod premierminister Benjamin Netanyahu på FN’s talerstol i New York, hvor han afleverede den utilslørede besked til Hezbollahs bagmænd i Teheran, at der ikke er et eneste sted i Iran, som Israel ikke kan nå.
Hvis Iran beslutter at hævne bombardementerne i Beirut, har den jødiske stat gjort det klart, at Israel vil slå hårdt igen – sandsynligvis mod Irans olieterminaler og nukleare anlæg.
Amir Tsarfati er vis på, at den amerikanske regering var underrettet om den forestående operation, men så sent, at der ikke var tid til at reagere.
Hezbollah er nu ramt af forvirring og uden ledelse. Det fremgår bl.a. af den kendsgerning, at bevægelsen siden bombardementerne har sendt relativt få missiler ind over Israel.
Ifølge Tsarfati har den israelske aktion fremkaldt jubel blandt Mellemøstens sunni-muslimer, der med rette frygter shia-styret i Iran.
Kort efter den israelske aktion mødtes udenrigsministrene fra Iran, Tyrkiet og Rusland – hvilket antyder, hvilken fjendtlig koalition, Israel er oppe imod. Men det må den israelske regering have foruddiskonteret.
Tsarfati er ikke i tvivl om, at den israelske indsats i Beirut vil blive fulgt op af angreb på Hezbollah i det sydlige Libanon – først med artilleri, dernæst med kampvogne og til sidst med tropper. Målet er totalt at nedkæmpe Hezbollah, således at de ca. 60.000 israelere, der har måttet forlade det nordlige Israel kan vende hjem.

Mest læst

Lars Løkkes sorte dag

Retsstatens sidste udkald

Tommy på vej i fængsel