Nyt

Benjamin Netanyahus tidligere rival, lederen af det højreorienterede oppositionsparti Nyt Håb, indtræder i den israelske premierministers koalitionsregering.

Saar siger, at han vil indtræde i Netanyahus regering som minister uden portefølje. Samtidig vil han få en plads i det såkaldte krigskabinet, der blev oprettet, efter at krigen mod Hamas i Gazastriben brød ud den 7. oktober sidste år.

Nyheden forventes at styrke Netanyahu politisk. Netanyahus regeringskoalition har et spinkelt flertal i Knesset. Dens koalitionspartnere omfatter ekstremistiske partier, som gentagne gange har truet med at forlade regeringen, hvis Netanyahu går med til en våbenhvile med palæstinensiske Hamas. (NTB)

Netanyahu takkede Sa’ar for at have reageret positivt på hans tilbud om at vende tilbage til regeringskoalitionen og roste ham for hans “brede vision og hans evne til at tilbyde kreative løsninger på komplicerede problemer”, ifølge Times of Israel.

“Det er ingen hemmelighed, at vi tidligere har været uenige,” siger Netanyahu om Sa’ar, “men siden den 7. oktober har vi lagt alt fortidens nag bag os.”

Sa’ar siger på sin side, at hans beslutning om at genindtræde i regeringen, på trods af at hans parti trak sig fra nødkoalitionen i marts, kommer midt i “vanskelige og udfordrende dage”.

“Det er vigtigt at styrke Israel, dets regering og dets enhed og samhørighed,” siger han. “Derfor reagerede jeg på premierminister Netanyahus anmodning om at træde ind i regeringen og bidrage til dens arbejde i de beslutningstagende fora med min erfaring og mine evner. Det er den patriotiske og rigtige ting at gøre nu.”

Det ser ud til, at Israel står sammen i denne svære tid, selv om NTB og andre norske medier fokuserer på demonstrationer, som ikke har støtte fra et flertal af israelerne.

Mest læst

Lars Løkkes sorte dag

Retsstatens sidste udkald

Tommy på vej i fængsel