Nyt

Israel antyder, at man vil sende landstyrker ind i Libanon efter Hizbollahs raketangreb på Mossads hovedkvarter lige nord for Tel Aviv. Frygten for en større regional krig vokser.

Qader-missiler blev brugt i angrebene mod Israel. Disse raketter fremstilles i Iran og har en rækkevidde på op til 2.000 kilometer og er udstyret med sprængladninger på op til 800 kg.

Det er første gang, at Hizbolla-angreb er nået så langt sydpå i Israel. Men det israelske luftforsvar skød angiveligt missilet ned.

Den øverstbefalende for de israelske forsvarsstyrker, generalløjtnant Herzi Halevi, fortalte sine tropper, at de skulle forberede sig på at angribe fjenden Hizbollah på hjemmebane, ifølge en række medier, herunder The Telegraph og Times of Israel.

Under et besøg ved grænsen fortalte Halevi sine tropper:

– I hører jetflyene over jer. Vi har angrebet hele dagen. Det er både for at forberede os på en mulig indtrængen og for at fortsætte med at besejre Hizbollah.

– Jeres militærstøvler vil gå ind på fjendtligt territorium og ind i landsbyer, som Hizbollah har forberedt som store militære forposter med underjordisk infrastruktur, opmarchområder og affyringsramper på vores territorium [hvorfra Hizbollah har til hensigt] at udføre angreb på israelske civile.

– Når de kommer ind i landet, vil det vise (Hizbollah), hvordan det er at stå over for en professionel kampstyrke.

Halevi siger, at forberedelserne til en landkrig er i gang. To brigader med omkring 4.000 reservister er blevet indkaldt.

Men flere eksperter mener, at en landkrig mod Hizbollah, som også vil være vanskeligere, fordi den libanesiske regeringshær også skal mobiliseres, kan blive meget krævende for IDF. En invasion af Libanon i 2006 endte dårligt for de israelske invasionsstyrker og førte til en politisk krise i Israel.

Formentlig er motivationen og viljen til at kæmpe større nu, hvor den israelske regering ser ud til at have besluttet sig

Irans stedfortrædende krigere har gennemført flere raketangreb mod det nordlige Israel igen i dag og ramt både militære og civile mål.

Ifølge Den Internationale Organisation for Migration (IOM) er mindst 90.000 libanesere flygtet fra det sydlige Libanon som følge af de israelske angreb, skriver NTB-Reuters-AFP.

Men NTB nævner ikke, at titusinder af israelere har måttet flygte fra deres hjem

Dagens raketangreb var det seneste i flere dage med kraftigt eskalerende vold langs grænsen i nord efter 11 måneder med mere begrænsede kampe på den anden side af grænsen.

Hizbollah begyndte sine raketangreb mod Israel dagen efter terrorangrebet den 7. oktober.

Mest læst

Lars Løkkes sorte dag

Retsstatens sidste udkald

Tommy på vej i fængsel