Nyt

Grænsebetjente advarer om, at børn helt ned til otte år bliver bedøvet og smuglet ind i USA af menneskesmuglere, der udgiver sig for at være forældre eller familiemedlemmer. Ingen ved, hvor almindelig denne forfærdelige praksis er. The New York Post rapporterer om sagen.

I de seneste uger har grænsebetjente reddet børn, der var ved at blive smuglet ind, herunder tilfælde, hvor smuglerne havde fødselsattester på flere børn, som de ikke var i familie med.

Kilder i grænsepolitiet har fortalt The Post, at de har observeret et stigende antal smuglere, der udgiver sig for at være familiemedlemmer.

Børn bliver genbrugt

En kilde i grænsepolitiet fortæller The Post, at de for et par år siden, da de kom ind i massevis, var nødt til at lukke familier ind. »Folk blev ved med at komme ind, og efter et stykke tid bemærkede de, at børnene var de samme, men forældrene var forskellige. De genbrugte børnene,« siger kilden.

– »Jeg hader at tænke på det, for der var tusindvis af børn, og hvem ved, hvor de endte,« forklarer kilden.

Myndighederne siger, at de ikke har overblik over, hvad der sker med børnene, efter at de er blevet smuglet ind i USA – men mange er sårbare over for at blive udnyttet til børnearbejde og børne-sexhandel.

Gregory K. Bovino, chef for grænsepolitiet i byen El Centro i Californiens sydlige grænseregion, skriver, at de nogle gange støder på forbrydelser, der er så forfærdelige, at de trodser menneskelig anstændighed.

Hans team reddede et barn fra en menneskesmugler, som havde givet ham sovepiller for at forhindre ham i at tale med agenterne. Endnu mere skræmmende er det, at menneskesmugleren havde fødselsattester på flere børn,« skriver Bovino.

Den 29. august blev Marlen Contreras-Lopez pågrebet ved grænseovergangen i San Luis, Arizona, med to små børn i bilen. Hun er en 28-årig amerikansk statsborger og bosiddende i staten. Contreras-Lopez havde bedøvet børnene med sovepiller og hævdede, at hun var i familie med børnene, som hun forsøgte at vække under politiets afhøring.

Under afhøringen af børnene opdagede betjentene hurtigt, at der ikke var noget familieforhold mellem kvinden og de to mindreårige børn, som var 11 og 8 år gamle, siger grænsebetjent Diane J. Sabatino. Contreras-Lopez forsynede også betjentene med fødselsattester, som var legitime, men som ikke tilhørte de mindreårige, siger Sabatino.

Børnene fortalte betjentene at de havde fået sovepiller, som blev fundet i bilen, for at undgå at blive opdaget. Et af børnene fortalte betjentene, at hun og det andet barn, som hun sagde var hendes bror, kom fra den sydlige mexicanske delstat Michoacan. Fra deres hjemby tog de to børn en bus til den mexicanske grænseby San Luis Rio Colorado, hvor Contreras-Lopez samlede dem op.

Barnet sagde, at hans mor stadig var i Mexico, og at de to ville blive sendt til hans mors kæreste. Contreras-Lopezas er siden blevet sigtet for smugling ifølge retsdokumenter. De to børn blev overdraget til de mexicanske myndigheder.

Under Biden-Harris-regeringen er antallet af børn, der rejser ulovligt ind i USA alene og uden familiemedlemmer, eksploderet, skriver The Post. Tusindvis af disse børn er også forsvundet, efter at de er blevet frigivet til sponsorer i USA, som ifølge whistleblowere ikke er ordentligt kontrolleret.

I maj 2024 var der 291.000 uledsagede migrantbørn der var blevet frigivet til sponsorer, men sponsorerne blev aldrig bedt om at møde op i retten – hvilket betyder, at de føderale myndigheder har mistet kontakten med dem.

Myndighetene i USA mangler kontroll over 291.000 migrant­barn

Document er en uredd og uavhengig avis som forteller deg sannheten. Abonner her. 

Er du lei av media som ikke forteller deg alt? Støtt frie og uavhengige Document.

Mest læst

Lars Løkkes sorte dag

Retsstatens sidste udkald

Tommy på vej i fængsel