Nyt

Ledelsen af Det Grønne Parti (Die Grünen) træder tilbage. Det meddelte partilederne Ricarda Lang (30) og Omid Nouripour (49) onsdag morgen.

Selvom Table.Media tidligere har advaret om, at noget sådant kunne ske, er det alligevel blevet beskrevet som et slag for partiet af Bild.

Kl. 10.30 mødte de to ledere op foran pressen. Nouripour angav det katastrofale resultat af delstatsvalget i Brandenburg, hvor Die Grünen blev smidt ud af delstatsparlamentet, som årsag til sin opsigelse.

Die Grünen er i “den dybeste krise i ti år”, sagde Nouripour. Partiet har brug for en “ny start”. Og hele ledelsen træder tilbage.

“Derfor har forbundsstyrelsen her til morgen besluttet, at det er på tide at lægge dette store partis skæbne i nye hænder. Vi vil derfor bede partiet om at vælge en ny forbundsledelse på vores forbundskonference i Wiesbaden.”

Partiet hedder faktisk Bündnis 90/Die Grünen.

Ricarda Lang så synligt bevæget ud, skriver Bild.

“Vi træder tilbage fra vores embede med virkning fra nationalforsamlingen i Wiesbaden. Det har været en ære at tjene dette parti.”

Ricarda Lang og Omid Nouripour blev valgt som nye ledere på landsmødet i januar 2022 og har dermed fungeret som ledere i to år og otte måneder.

Lang nægtede engang at svare på, hvad en gennemsnitlig tysk pension er. Da hun endelig gik med til at gætte, manglede hun lige under 500 euro om måneden, næsten 5.000 norske kroner på det tidspunkt. Hun har også opfordret til et forbud mod partiet Alternative für Deutscland (AfD).

Nu træder hun tilbage som leder efter et stort valgnederlag til AfD.

Købe hos Tales: Sådan døde Danmark        Købe hos Saxo: Sådan døde Danmark

Mest læst

Retsstatens sidste udkald

Lars Løkkes sorte dag

Tommy på vej i fængsel