Nyt

Loading the Elevenlabs Text to Speech AudioNative Player...

Hvordan ville det påvirke de ukrainske soldaters moral, hvis de vidste, at deres koner eller søstre prostituerede sig i udlandet? Hver anden prostitueret på tyske bordeller er ukrainer, ifølge avisen Weltog citerer socialrådgiveren Mia:

50 procent af de professionelle

– Tidligere var ukrainske kvinder dårligt repræsenteret i dette miljø. De fleste af de kvinder, vi tager os af i Berlin, kommer fra Østeuropa: Bulgarien, Rumænien og Ungarn, men nu også fra Ukraine. Mange unge ukrainske kvinder er kommet hertil på grund af krigen, og på bordellerne udgør de nu halvdelen af de faglærte arbejdere, vil jeg sige.

Ifølge Mia kommer ukrainske kvinder ind på bordellerne på forskellige måder. Hvis de for eksempel er hjemløse, går de på bordel og er garanteret en seng og et sted at bo. Kvinder bliver også nogle gange tvunget til at have sex af mænd, som har lovet dem gratis overnatning.

Kriminelle profiterer af fattigdom

Gerhard Schönborn fra organisationen Neustart – Neustart – siger, at der altid har været ukrainske kvinder på Berlins bordeller, men i krigstider ser kriminelle altid muligheder for at tjene penge på den nød, der opstår. Det har ført til en situation, hvor ukrainske kvinder i vid udstrækning har fortrængt andre nationaliteter:

– Det er kvinder, der er flygtet efter februar 2022, og som ikke tidligere har været i branchen. Nogle af dem er gift, men deres mænd er i krig og ved ikke, at deres koner prostituerer sig for at overleve. Det gør ingen af de andre familiemedlemmer heller. De siger, at de arbejder i servicesektoren eller med catering.

Forvent ikke sociale ydelser

– De rekrutteres gennem onlineannoncer på deres eget sprog og ved som regel ikke, hvad de går ind til. Det hele handler om “servicesektoren”, nogle gange også om “massage”. De har en meget stærk vilje til at arbejde, de søger job og bliver fanget i en ond cirkel.

Der findes mange undersøgelser af prostitution blandt ukrainske kvinder, og en af dem kan findes her og en anden her. I dem kan man blandt andet læse, at Ukraine er blevet en af hovedleverandørerne af kvinder og mindreårige til tvungen seksuel udnyttelse:

God forretning

– De sælges til Balkan, Centraleuropa og Mellemøsten. Prisen for en ukrainsk pige er mellem 2.000 og 10.000 dollars, afhængigt af destinationen. I Israel kan en ung ukrainsk kvindes alfons f.eks. tjene mellem 50.000 og 100.000 dollars om året – uden at have noget tilovers til sig selv.

Nogle af dem er ekstremt unge:

– Et skøn over det samlede antal kvindelige sexarbejdere i Ukraine er omkring 70.000, hvoraf 15.000 er i alderen 14-19 år. En undersøgelse viste, at 11 procent af de ukrainske kvinder, der leverer seksuelle ydelser, er mellem 12 og 15 år gamle. I nogle registrerede tilfælde var alderen helt nede på ti år.

I Tyskland er prostitution officielt tilladt og skattepligtig indkomst. Den årlige omsætning i branchen er omkring seks milliarder euro.

 

 

Køb Giulio Meottis “De nye barbarer” fra Document Forlag! Køb e-bogen her.

 

Uncensurerede nyheder. Abonner på gratis og uafhængig Document.