Nyt

Loading the Elevenlabs Text to Speech AudioNative Player...

Hver eneste personsøger, Israel brugte, var personligt dedikeret, dvs. israelerne vidste, hvor personen, der bar den, befandt sig, og sikrede, at ingen andre kom til skade. I så fald er det en utrolig efterretningsoperation, især når man tænker på, at der er blevet produceret tusindvis af dem.

 

Hver af de personsøgere, der eksploderede hos deres Hizbollah-ejere over hele Libanon tirsdag og sårede tusindvis af terrorgruppens agenter, blev detoneret individuelt, og angriberne vidste, hvem der var målet, hvor de befandt sig, og om andre var i nærheden, ifølge en tv-rapport lørdag aften.

I en lang rapport, der citerer israelske og udenlandske kilder, siger Channel 12 News, at de, der stod bag angrebene, var fast besluttede på at sikre, at kun den person, der bar bomben, ville blive såret af eksplosionen.

“Hver personsøger havde sine egne arrangementer. Det gjorde det muligt at kontrollere, hvem der blev ramt, og hvem der ikke blev,” citerer rapporten en unavngiven udenlandsk sikkerhedskilde for at sige.

“De vidste, hvem han var sammen med, og hvor han var, så grønthandleren i supermarkedet ikke kom til skade”, da personsøgeren fra en mand ved siden af ham eksploderede, sagde kilden og henviste til optagelser af eksplosionerne, hvor en mand tilsyneladende blev sprængt i luften af sin personsøger ved siden af en frugt- og grøntsagsstand.

Mindst 30 mennesker blev dræbt i eksplosionen.

Mindst 30 mennesker blev dræbt og tusindvis såret, da personsøgere og walkie-talkies, der blev brugt af Hizbollah-agenter, eksploderede i Libanon tirsdag og onsdag i et koordineret angreb, som Israel fik en stor del af skylden for efter måneders skyderi på tværs af grænserne.

Mindst 30 mennesker blev dræbt og tusindvis såret.