Nyt

Loading the Elevenlabs Text to Speech AudioNative Player...

Demonstranterne mod “Stop Islamiseringen Af Norge – SIAN” var  meget ivrige i Oslo.  Tre af dem blev anholdt. I havet af demonstranter var både Sofie Rana fra partiet Rødt, og aktivisten Mohsan Raja, han mener, at SIAN-lederen er involveret i »Jihad mod islam«. 

Fredag eftermiddag udspillede der sig dramatiske scener, da Lars Thorsen fra Stop Islamiseringen af Norge (SIAN) brændte koranen af uden for IslamNets aktivitetscenter. Thorsen forklarede, at stedet var valgt for at vise, at norsk lov skal gælde i hele Norge, selv om der bor mange muslimer i området.

Men det var ikke kun stenkasterne, der var til stede. Fremtrædende medlemmer af det norske samfundet deltog også i moddemonstrationen mod SIAN.

En af dem var Mohsan Raja. Han er tidligere blevet kåret til »Årets Oslo-borger« af avisen Aftenposten. Men det vakte opsigt, da Raja skrev følgende på Facebook:

“Hvorfor har folk bøsse-farver på deres profilbillede? Forhold mellem personer af samme køn er ikke tilladt i islam. Færdig med at tale. (…)”

Raja: »At brænde koranen er en hadforbrydelse

Document kontaktede Raja for at finde ud af, hvorfor han var der, og hvad han mente om stenkasterne.

“Vi er nødt til at sætte fokus på, hvorfor SIAN får lov til at gå uden for en moské for at brænde koranen. Der var flere hundrede børn og unge til stede. Der er et aktivitetscenter, og når de ser en mand råbe og skrige og brænde koranen af, mens de har lært at have stor respekt for koranen, er det klart, at det påvirker børn og unge, men også integrationen. Det er en hadforbrydelse. Når han går ud og brænder en koran, er det ikke ytringsfrihed. Samtidig med at han råber og skriger og taler om muslimer på en nedsættende måde. Det er et symbol på, at han vil udslette alle muslimer,« forklarer Raja.

Men det er trods alt en bog, han ejer, hvordan kan det så ikke være ytringsfrihed?

– For dig er det måske en bog, men for os er det Guds hellige ord. Vi vasker endda vores hænder, før vi læser den. Alle opførte sig roligt, men så er der nogle unge mennesker, som ikke er i stand til at reagere ordentligt. Hvis der var sket noget uden for en kirke, ville de unge måske også have gjort noget dumt. Når de ser sådan noget uden for moskéen og fredagsbønnen, kan de reagere på en stærk måde,« siger Raja.

– Synes du, at det skal være forbudt at brænde koranen af ?
– Der er ingen tvivl. Man kan sige, hvad man vil, men at brænde koranen er noget helt andet. Det bør ses som en hadforbrydelse. Så er man nødt til at ændre det afsnit. Når Thorsen kalder os alle mulige ting, som barnemordere og så videre, og brænder Koranen, som er så hellig for os – så er det et symbol på, at han vil udslette muslimerne fra Norge,« forklarer aktivisten.

“Han brænder ikke bare en bog. Man skal se på de ord, han bruger. Han er iført en militæruniform. Han udfører på en måde jihad mod islam. Hvis han fortsætter med at gøre det, kan der være grupper, som gør jihad mod ham. Vi vil fortsætte med at kæmpe mod SIAN. Vi vil organisere en stor fest i den nærmeste fremtid,« siger Raja.

Sofia Rana vil ikke svare

Politiker Sofia Rana i partiet Rødt, var også til stede ved moddemonstrationen. Hun er i øjeblikket favorit til førstepladsen på Rødts folketingsliste i Oslo, i kampen mod Bjørnar Moxnes.

Document har forsøgt at kontakte henne både via offentlige kanaler og via besked. Hun har ikke svaret på nogen af henvendelserne.

Vi sendte følgende beskeder til Rana:

  1. Det ser ud til, at du var til stede ved moddemonstrationen. Tager du afstand fra stenkasterne, der indtil videre har ført til tre anholdelser?
  2. Hvad gjorde du for at stoppe stenkasterne?
  3. Hvad er dit forhold til IslamNet? Da du demonstrerede sammen med dem, der brugte vold (stenkastning) og var aktive i IslamNet, støtter du så deres arbejde?

Lars Thorsen: – Norsk lov gælder i hele Norge

Vi kontaktede lederen af SIAN, Lars Thorsen, for at finde ud af, hvad han mener om Rajas kommentarer. Han mener ikke, at der var nogen unge til stede ved arrangementet. Som svar på påstandene om, at han vil udrydde alle muslimer, svarer han, at det har han aldrig sagt.

Norsk lov gælder for hele det frie og udelelige rige, inklusive enklaver, der er besat af sharia-folket. Vores menneskerettigheder skal ikke indskrænkes på grund af muslimers følelsesliv.

Muslimer er ikke blevet integreret i værtssamfundet i de 50 år, der er gået, inden Koranen blev brændt, og der er heller ikke noget, der tyder på, at de vil gøre det i fremtiden.

I Norge er det lovligt at hade og ødelægge bøger.
Som psykiateren Shahram Shaygani har påpeget, er problemet, at muslimer ikke er i stand til at se sig selv som individer adskilt fra deres tro. En politisk handling mod en bog opfattes som et angreb på muslimen. Vores ubudne gæster bør bede om hjælp fra professionelle til at løse sådanne psykologiske problemer, i stedet for at angribe demokratiets fundament – ytringsfriheden.

Jeg har aldrig udtrykt ønske om at udslette alle muslimer. Det ville være en urimelig opgave. På den anden side synes det klart, at Europa skal deportere sharia-folket.

Påstanden om, at de voldelige muslimer var unge, tilbagevises af videoen, for eksempel er det voksne muslimer, der bliver stoppet af politihundene. Jeg så ikke en eneste ung person i mængden.

Raja truer med, at der vil være grupper, som fører jihad mod mig, hvis jeg ikke underkaster mig deres politiske krav. Muslimerne har allerede ført jihad mod SIAN i mange år. Islam kræver, at alle muslimer fører jihad mod fredelig politisk opposition. Islam kalder dette for »defensiv jihad«. Den offensive version er, når de går fra dør til dør og giver nordmændene valget mellem omvendelse eller død.

Ytringsfriheten er under angrep. Abonner på frie og uavhengige Document.

Er du lei av media som ikke forteller deg alt? Støtt frie og uavhengige Document.