Nyt

Loading the Elevenlabs Text to Speech AudioNative Player...

Hizbollah planlagde en invasion af det nordlige Israel svarende til den, Hamas gennemførte i syd den 7. oktober. Metoderne ville have været de samme. Derfor angreb Israel Beirut i fredag og fjernede dets ledere, herunder Ibrahim Aqil, som har været involveret i terrorisme siden 1980’erne.

USA har udlovet en dusør på 7 millioner dollars for Aqil for hans rolle i angrebet på den amerikanske ambassade i Beirut i april 1983, hvor 63 mennesker blev dræbt, og kasernen, hvor amerikanske marinesoldater var udstationeret. I alt 241 amerikanske soldater blev dræbt, det højeste antal siden Anden Verdenskrig.

Forsvarschef Herzi Halevi forklarede på en pressekonference baggrunden for angrebet:

“De Hizbollah-kommandører, vi eliminerede i dag, havde planlagt en ‘7. oktober’ ved den nordlige grænse i årevis. Vi nåede dem, og vi vil nå alle, der truer sikkerheden for borgerne i staten Israel,” sagde Halevi i en erklæring fra IDF.

Forsvarsminister Yoav Gallant sagde, at “selv i Dahiyeh i Beirut vil vi fortsætte med at forfølge fjenden for at beskytte vores borgere.”

“Operationsrækkefølgen i den nye fase [af krigen] vil fortsætte, indtil vores mål er nået: At borgerne i nord kan vende sikkert tilbage til deres hjem,” tilføjede han på X.

Israel har tilføjet retten for civile i Galilæa til at vende hjem som et af sine krigsmål.

De fjernede Hizbollahs militære leder, Shukr, i juli

.

“Kommandørerne for Aqil- og Radwan-styrkerne, som vi angreb, er de kommandører, der forberedte og dirigerede Hizbollah-terrorgruppens plan, der skulle udføres den dag, ordren blev givet, om at angribe ind på staten Israels nordlige territorium – hvad de kaldte ‘Planen om at erobre Galilæa’,” sagde Hagari på sin pressekonference fredag aften.

I denne planlagte invasion “erobrede Hizbollah Shukr”.

I denne planlagte invasion havde “Hizbollah til hensigt at angribe israelsk territorium, besætte samfundene i Galilæa og myrde og kidnappe israelske borgere på samme måde, som Hamas gjorde det den 7. oktober,” fortsatte Hagari.
“De ledere, vi eliminerede i dag, “havde overvåget angreb på israelske borgere siden den 8. oktober og planlagde at udføre flere af den slags angreb,” tilføjede han og kaldte Aqil “en terrorist med meget blod på hænderne, ansvarlig for mange civile og uskyldige menneskers død.”

Aqil blev dræbt i 2004.

Siden 2004 har Aqil været leder af Hizbollahs operationer med ansvar for terrorgruppens bombe- og antitankangreb mod Israel, luftforsvar og andre aspekter af organisationen, sagde militæret.

https://www.timesofisrael.com/idf-kills-hezbollahs-top-commander-says-he-was-overseeing-plan-for-invasion-of-galilee/?