Nyt

Loading the Elevenlabs Text to Speech AudioNative Player...

Fokus på klimaforandringer påvirker både økonomien og miljøet. Især “grøn energi” som f.eks. vindindustrien skader miljøet.

Det er kendt, at vejr og vind slider på alle overflader, og med tiden også på vindmøllevinger. Partikler, der indeholder giftige stoffer som PFAS, spredes derfor i naturen, både på land og til havs, skriver Fiskeforum.dk.

Ifølge Tichy’s Insight bliver både dyr og fisk påvirket. Selv mennesker bliver påvirket af mad, der ikke længere kan spises. Når vindmøller gør vildsvinelever “uspiselige”, og det er et voksende problem.

Dette er svaret på det tyske ministerium for klimabeskyttelse, miljø, energi og mobilitet (MKUEM) og det nationale forskningscenter i Rheinland-Pfalz advarer mod at spise leverne fra vildsvin, der strejfer rundt under vindmøller.

En analyse fra et laboratorium tjekkede 60 prøver fra vildsvin skudt i Rheinland-Pfalz for PFAS. Alle vildsvineleverne overskred EU’s maksimale grænse for PFAS-indhold.

Den stærkt subsidierede vindindustri kæmper mod et forbud mod disse stoffer med det argument, at vindmøller ikke kan bygges uden PFAS.

PFAS, eller per- og polyfluorerede alkylstoffer, er en gruppe kemikalier, som er vigtige i produktionen af vindmøllevinger på grund af deres unikke egenskaber.

Nu er fiskerne også bekymrede for, at havvindmølleprojekter vil have samme indvirkning på fiskene.

Spørgsmålet for fiskerne er, om disse undersøgelser også kan overføres direkte til havvindmøller, hvor der er planlagt en gigantisk udbygning i Nordsøen over de næste mange år.

Svaret her bør være at afklare disse sundhedsrisici og de skadelige virkninger, de har på naturen, havmiljøet og ikke mindst på dyr, fisk og mennesker, før enhver udbygning.

Politikere i EU og EØS-lande som Norge har lovet at opfylde klimamålene, og i mange tilfælde kan det se ud, som om omkostningerne er uinteressante. Men hvis maden bliver uspiselig, risikerer folk at dø, og der er en god chance for, at nogle vil protestere.

Norge har to store industrier. Olie og gas er giganten, men fisk har også en enorm værdi. Hvis vi lukker olieindustrien og dræber fiskene, er det ikke let at forstå, hvad vi nordmænd skal leve af.