Nyt

Loading the Elevenlabs Text to Speech AudioNative Player...

Ifølge The Sunday Times betalte et parlamentsmedlem fra Labour for en personlig shopper, tøj og ændringer til Lady Starmer, både før og efter at Labour-lederen blev premierminister i juli. Men Labour siger, at de har kontaktet myndighederne om sagen.

Sir Keir Starmer undersøges for mulig overtrædelse af parlamentariske regler efter at have undladt at oplyse, at noget af hans kones eksklusive tøj blev købt af hans største personlige donor, Lord Alli.

Lord Alli betalte ifølge The Sunday Times for en personlig shopper, tøj og omforandringer til Lady Victoria Starmer, angiveligt både før og efter Labour-lederen blev premierminister i juli.

I år har den britiske premierminister ifølge The Times modtaget arbejdstøj til en værdi af næsten 19.000 pund og flere par briller fra Lord Alli, den tidligere formand for modeforhandleren Asos. Gaverne er blevet offentliggjort.

Desuden brugte Alli, som siges at have en personlig formue på omkring 200 millioner pund, 20.000 pund på indkvartering af Starmer under valgkampen og et lignende beløb på “private kontorudgifter”, som også blev offentliggjort.

Alli betragtes som asiat, fordi begge hans forældre er indo-caribiske. Hans mor, som er sygeplejerske, er indo-trinidadisk fra Trinidad og Tobago, og hans far, som er mekaniker, er indo-guyanesisk fra Guyana. Hans mor var hindu og hans far muslim, og han har to brødre, den ene hindu og den anden muslim.

Dette kan af nogle briter tolkes som, at Starmer er købt og betalt af de muslimer, han har lovet at beskytte, mens etniske briter ikke har nogen plads på Labours dagsorden.

Keir Starmer: “Jeg vil gøre alt, hvad der står i min magt, for at beskytte muslimer

En talsmand for No 10 Downing Street fortalte Sky News, at det var en forglemmelse, der var blevet rettet, efter at de “søgte råd fra regeringen, da de tiltrådte”.

– Vi troede, at vi havde fulgt reglerne, men efter yderligere spørgsmål i denne måned har vi erklæret yderligere poster.

De konservative opfordrede til en “fuld undersøgelse” efter The Sunday Times’ rapport. En talsmand for det konservative parti sagde:

– Det har kun taget 10 uger for Keir Starmer at blive undersøgt for sin opførsel.

– Efter at have været udsat for beskyldninger om kammerateri og nu tilsyneladende alvorlige brud på de parlamentariske regler, er der behov for en fuldstændig undersøgelse af brillepasskandalen.

– Der er ingen tvivl om, at de millioner af sårbare pensionister over hele landet, som må vælge mellem varme og mad, ville tage chancen med gratis tøj bare for at holde varmen i lyset af Labours grusomme nedskæringer.

Starmer har kun været i Downing Street i et par måneder, men slår allerede alle rekorder med hensyn til upopularitet.