Kopierede/fra hoften

Loading the Elevenlabs Text to Speech AudioNative Player...

Den republikanske præsidentkandidat Donald Trump har sagt, at han vil bruge føderale beføjelser til at lægge pres på skoler og universiteter, som han mener er for “liberale”

I denne sammenhæng betyder liberal virkelig venstreorienteret. Det er vigtigt at skelne mellem det, man kalder liberale og venstreorienterede, har en klog mand sagt.


.
En strategi, Trump har skitseret, er at iværksætte borgerrettighedsundersøgelser af skoler, der har støttet transkønnedes rettigheder og programmer for racemæssig mangfoldighed.

En anden taktik er at bruge college-akkrediteringssystemet, som sætter standarder for skoler, til at reducere målene for “mangfoldighed”, ifølge Wall Street Journal.

Konservative har tidligere fordømt Demokraternes brug af føderale agenturer – nogle gange hånligt kaldet “den dybe stat”. Nu har Trump og hans allierede antydet, at de ønsker at vende tingene på hovedet.

– Vi er imod den dybe stat, men hvad nu, hvis den dybe stat var vores folk? sagde Max Eden, seniorforsker ved American Enterprise Institute, en konservativ tænketank.

Trumps har også foreslået at straffe skoler, der kræver vacciner, at oprette et anti-vågen online-universitet og at indføre “universelt skolevalg“. Denne taktik kræver ikke samarbejde med delstaterne eller Kongressen. Den vil sandsynligvis ende i retssager fra bl.a. skolesystemer, universiteter og LGBTQ-fortalere. Men der er stadig en modstandsbevægelse, som har brug for flere rekrutter.

Trump har også gentagne gange lovet at lukke uddannelsesministeriet. Det ville også være en god idé i Norge, som har en uddannelsesminister uden viden.

Kamala Harris vil prioritere adgang til førskole og gøre det mere overkommeligt at gå på college. Det ville give regeringen mulighed for at tage kontrol over alt, hvad amerikanerne lærer, fra børnehaven til Ivy League.

Kritisk raceteori i søgelyset

– Vores offentlige skoler er blevet overtaget af venstreorienterede galninge,sagde Trump i en kampagnevideo tidligere i år.

– Vi vil skære i den føderale støtte til enhver skole eller ethvert program, der fremmer kritisk raceteori.

Norske medier skrev, at det at nægte skoler at fremme “kritisk raceteori” var det samme som at nægte at undervise om racisme. Men der er ikke noget mere racistisk end kritisk raceteori, som dømmer mennesker på baggrund af deres ufrivillige, medfødte hudfarve.

Trump lover at undersøge “enhver skole, der udøver racebaseret diskrimination”, selvom han ikke specificerer, hvilke programmer han vil gå efter.

Flere almindelige praksisser i skolerne kan komme under lup, siger R. Shep Melnick, professor ved Boston College, som har studeret borgerrettigheder. Det drejer sig om initiativer, der fokuserer på at hjælpe sorte eller latinamerikanske elever med at få succes i klassen, mangfoldighedskontorer, der primært henvender sig til ikke-hvide elevgrupper, og lektioner om hvide privilegier.

Flere Ivy League-universiteter er blevet dømt i retten for deres ulige behandling af mennesker baseret på deres race. Sidste år afgjorde USA’s højesteret, at denne praksis var ulovlig.

Truslen om en undersøgelse kan ifølge juridiske analytikere være lige så effektiv som en egentlig undersøgelse. Nogle få højt profilerede sager kan få mange institutioner til at ændre deres praksis.

– Der er en afskrækkende effekt her, som ikke må undervurderes, siger Jasmine Bolton, tidligere borgerrettighedsadvokat i Biden-administrationens uddannelsesministerium.

“Transseksuel galskab” og Title IX

Biden-administrationen har fortolket Title IX-loven fra 1972 – som forbyder kønsbaseret diskrimination i uddannelsesinstitutioner – til også at beskytte transkønnede studerende. Men flere domstole har afvist denne idé.

Trump er kritisk over for det, han beskriver som “transkønnet vanvid” i skolerne, og har antydet, at han vil omgøre Bidens fortolkning af Title IX. Fejringen af LGBTQ-mafiaen er i praksis en kønsbaseret diskrimination. Trump vil også forbyde “mænd at deltage i kvindesport”. Det faktum, at dette overhovedet er til diskussion, viser forfaldet af det, der engang var den vestlige civilisation.

Trump vil trække statsstøtten tilbage fra skoler, der tillader en sådan misogyn kønsdiskrimination. Samtidig vil han stoppe støtten til de uendelige mangfoldighedsinitiativer, som absolut ikke accepterer en mangfoldighed af ideer

Et nyt uddannelsesministerium under Trump kan møde juridiske forhindringer. Højesteret er for nylig holdt op med at give agenturer, som f.eks. undervisningsministeriet, stort spillerum til at fortolke føderal lovgivning. Fremtidige højesteretsafgørelser om transkønnedes rettigheder og racebaserede politikker kan påvirke, hvordan den næste regering håndhæver borgerrettighedslove.

Alberto Carvalho, inspektør for Los Angeles Unified School District, siger, at han er bekymret over Trumps uddannelsesløfter og er villig til at bekæmpe dem i retten. Distriktet, som er et af de største i USA, modtager hundredvis af millioner i føderale dollars.

– Vi vil benytte enhver lejlighed til at forsvare, beskytte og hævde vores studerendes rettigheder, sagde han.

– Jeg tror ikke, vi ville være alene om det.

Carvalho har sandsynligvis støtte fra Harris og omkring halvdelen af befolkningen. Men som alle demokrater har han ingen evne til at acceptere, at der er mennesker med andre synspunkter.

Mange mennesker tror, at et demokrati er fuldstændigt, hvis flertallet bestemmer. Men et ægte demokrati undertrykker ikke halvdelen af befolkningen.

Valget afholdes den 5. november, og Document vil følge det hele vejen.