Nyt

Loading the Elevenlabs Text to Speech AudioNative Player...

Benjamin Netanyahu har via sin justitsminister Yariv Levin bedt rigsadvokaten om at åbne en sag mod ham, så Den Internationale Straffedomstol ikke kan rejse internationale anklager for krigsforbrydelser og forbrydelser mod menneskeheden. Rigsadvokaten, som er Netanyahus politiske fjende, har afvist med den begrundelse, at det skal være en uafhængig kommission, ikke en regeringsudpeget, hvis det skal have nogen chance for at lykkes.

»Netanyahu havde forestillet sig en regeringsudpeget kommission, som ville åbne en sag og derefter lukke den. Men det vil Straffedomstolen aldrig acceptere,« svarer statsadvokat Gali Baharav-Miara.

Justitsminister Yariv Levin har på opfordring af premierminister Benjamin Netanyahu bedt rigsadvokat Gali Baharav-Miara om at åbne en straffesag mod premierministeren og forsvarsminister Yoav Gallant vedrørende Gaza-krigen i et forsøg på at omgå en igangværende anmodning til Den Internationale Straffedomstol om at udstede arrestordrer på de to, ifølge en israelsk tv-rapport onsdag.
Channel 12 News sagde, at Netanyahu ønskede, at en undersøgelse af den igangværende krig, og hvordan den militære kampagne mod Hamas er blevet håndteret, skulle åbnes og derefter lukkes med en opdatering til ICC om, at anklagerne var blevet undersøgt af Israel og derfor ikke kræver domstolens indgriben.
På den måde griber krigen og de internationale forsøg på at stoppe den israelske regering direkte ind i indenrigspolitikken. Spørgsmålet er, hvilken loyalitet der er stærkest: Til landet eller til »sagen«, dvs. fjendtligheden over for Netanyahu. Israel befinder sig midt i en krig.

Det er justitsministeren, der udpeger medlemmerne af en uafhængig kommission, og hvis Gali Baharav-Miara ønsker det, kan hun udpege folk, som hun ved er fjendtligt indstillet over for Netanyahu.

Hvis en undersøgelse bliver politiseret, kan det rive landet fra hinanden.

https://www.timesofisrael.com/netanyahu-said-to-ask-ag-to-probe-him-gallant-in-bid-to-fend-off-icc-arrest-warrant/?