Nyt

Loading the Elevenlabs Text to Speech AudioNative Player...

Det schweiziske parlaments underhus, Nationalrådet, stemte mandag 99 mod 88 for ›øjeblikkeligt at suspendere‹ støtten til UNRWA. I et beslægtet forslag blev Schweiz opfordret til i stedet at yde direkte hjælp til indbyggerne i Gaza og til at finde en løsning, der helt kan erstatte UNRWA.

Baseret på UN Watch

Forslaget citerer rapporter fra den uafhængige ikke-statslige organisation UN Watch,, hvis direktør Hillel Neuer var det eneste kritiske ekspertvidne ved en høring i april. Her dokumenterede han UNRWA’s terrorforbindelser og afslørede en »uafhængig revision« foretaget af den tidligere franske udenrigsminister Catherine Colonna som en komplet farce.

Schweiz, Genève-konventionens vogter

I en kommentar siger Hillel Neuer, at det er særligt stærkt, at Schweiz, Genève-konventionens vogter, irettesætter UNWRA på denne måde:

– Ved at kræve øjeblikkeligt stop for finansiering af UNRWA og udskiftning af organisationen har det schweiziske parlament sendt et stærkt og utvetydigt budskab om, at UNRWA er gennemsyret af medvirken til terrorisme.

Dette er det første stop for finansiering af UNRWA efter Colonnas manipulerede rapport og en ødelæggende afvisning af hele rapporten.

Irettesættelsen af UNRWA er særlig skarp, når den kommer fra Schweiz, Genève-konventionernes vogter, mod en organisation, der kynisk misbruger internationale humanitære principper.

Afstemningen er også et slag mod UNRWA’s chef Philippe Lazzarini, en schweizisk statsborger, som for nylig har investeret en enorm mængde tid i lobbyarbejde for at blokere forslaget. Det lykkedes ikke, og kendsgerningerne sejrede.

UNRWA er blevet infiltreret og kapret af Hamas for at tjene terrorgruppens krigsmål. Mere end 173.000 mennesker har skrevet under på UN Watch’s opfordring til de vestlige demokratier om at lukke og erstatte UNRWA.

UNRWA bliver sagsøgt

UNRWA og Lazzarini sagsøges i Canada, Frankrig og USA for at fremme terrorisme. Efter en intern undersøgelse afskedigede FN mindst ni UNRWA-medarbejdere for at være involveret i massakren den 7. oktober.

Den norske diplomat Leni Stenseth er blandt de tiltalte. Hun var vicechef for UNRWA fra 2020 til 2023. Barth Eide har taget stærkt afstand fra »angrebet på UNRWA og dets medarbejdere. Anklagerne mod enkeltpersoner sker samtidig med, at UNRWA udsættes for en politisk motiveret kampagne, der har til formål at svække organisationen.”

UNRWA – en del af problemet

I 2018 sagde Schweiz’ udenrigsminister, at UNRWA «er blevet en del af problemet.

– UNRWA leverer ammunition til konflikten. Ved at støtte UNRWA holder vi konflikten i live. Det er en pervers logik.

UNRWA-sjefen hyller Norge etter økning av støtten

Kjøp Giulio Meottis «De nye barbarene» fra Document Forlag!

 

Er du lei av media som ikke forteller deg alt? Støtt frie og uavhengige Document.