Kommentar

Loading the Elevenlabs Text to Speech AudioNative Player...
Ifølge flere forskere ligger den gennemsnitlige IQ blandt ”palæstinenserne” (dvs. de arabere, der bebor Vestbredden og Gaza) på 84,8 – et godt stykke under europæernes. Men Hamas’s ledere – eller dem der rådgiver dem – er ganske udspekulerede.
Det viser sig stadigt tydeligere, at Hamas’s gidseltagning den 7. oktober var et genialt strategisk træk, som har sat Israel i en umulig position. Hvis Netanyahu giver efter for kravene i den hjemlige opinion om at indgå en våbenstilstand for at få frigivet nogle af de tilbageværende ca. 100 gidsler, vil Hamas få et pusterum til at reorganisere sig med henblik på at begå nye terrorhandlinger.
Det ved vi, for ifølge den islamiske krigsmanual må muhamedanere ikke overholde aftaler med vantro. De er berettigede til at indgå en såkaldt ”hudna”, som indebærer, at Allahs mænd må bryde enhver aftale, hvis det gavner islams sag, eller hvis fjenden ikke makker ret. Det forklarede PLO’s tidligere leder Yasser Arafat i en tale den 10. maj 1994 i Johannesburg, Sydafrika.
Talen er værd at erindre sig.
Arafat havde netop indgået en aftale med Israel, men gjorde opmærksom på, at den ikke betød mere end den mellem ”vores profet Muhamed og Koraish”.
Profetens aftale med Koraish-stammen, der beherskede Mekka, skulle gælde i ti år, men efter to år valgte Muhamed at bryde den og udryddede Koraish.
Om det faktisk er foregået, er politisk set betydningsløst. Ingen seriøs historiker kan attestere, at Muhamed, Mekka eller Koraish har eksisteret. Hvad der betyder noget, er, at muslimer den dag i dag tror, at sådan er det sket, og at de betragter Muhameds løftebrud som en hellig og anbefalelsesværdig handling.
Israel kan lave nok så mange aftaler med Hamas, men har ingen grund til at forvente, at de bliver overholdt. ”Et ord er et ord, og en mand er en mand” er decideret uislamisk.
Man skulle tro, at netop israelerne havde fattet det, men af forståelige grunde klynger gidslernes pårørende sig til håbet om at se deres kære frigivet og kræver våbenhvile.
Alle, der vil stifte bekendtskab med Allahs bud, opdager med bestyrtelse, at seks israelske gidsler blev henrettet, få timer før de israelske sikkerhedsstyrker kunne nå frem til dem.
Men, som vi har det med den vestlige presse, er det ikke noget, der skal bekymre os. For vi tror ikke, at klokkerne ringer for os.