Nyt

Loading the Elevenlabs Text to Speech AudioNative Player...

Telegrams grundlægger Pavel Durovs bror Nikolay er også på listen over eftersøgte i Frankrig. I modsætning til Pavel får han at vide, at han er eftersøgt, før han sætter fod på fransk jord.

Telegram-grundlæggeren Pavel Durovs bror, Nikolay, er på listen over eftersøgte i Frankrig. 

Begyndte i marts

– De franske myndigheder udstedte en arrestordre på Telegrams CEO Pavel Durov og hans bror og medstifter Nikolay i marts, hedder det fra Politico

Hvis det er sandt, tyder det på, at den hemmelige efterforskning af Telegram begyndte flere måneder tidligere end hidtil antaget.

Arrestordrerne på brødrene Pavel og Nikolai Durov blev angiveligt udstedt den 25. marts på baggrund af beskyldninger om »medvirken til at besidde, distribuere, tilbyde eller gøre pornografiske billeder af mindreårige tilgængelige«. 

Tyndt med kommentarer

Medierne har tidligere rapporteret, at efterforskningen blev indledt i juli. Anklagemyndigheden har afvist at kommentere arrestordrerne på grund af tavshedspligt. 

– På nuværende tidspunkt er det kun Pavel Durov, der bliver afhørt i denne sag.

Telegrams vicepræsident Ilya Perekopsky siges også at være nævnt i sagsmaterialet, men det er uklart, om der er udstedt en arrestordre på ham. Pavel Durovs advokat har ikke ønsket at afsløre detaljer om efterforskningen. 

Macron i forlegenhed

Durovs anholdelse er blevet fordømt af ytringsfrihedsforkæmpere over hele verden og har bragt Emmanuel Macron i forlegenhed. »Frankrig er dybt engageret i ytringsfrihed,« siger han. Et oprør kan slås ned, men man kan ikke slippe af med de ideer, der førte til oprøret, siger vi. 

Telegram-chef arresteret. Rumbles chef er flygtet. Europa er blevet for farligt

En milliard brugere

Pavel Durov er statsborger i Rusland, Frankrig, Emiraterne og St Kitts og Nevis. Han grundlagde Telegram i 2013. I dag har platformen næsten en milliard brugere og er et meget brugt værktøj for den politiske opposition. Telegram nægter principielt at udlevere data om sine brugere til nogen myndighed.

 

Købe: Fragmenter af Danmarks historie 2020-2031