Kopierede/fra hoften

Loading the Elevenlabs Text to Speech AudioNative Player...

Pavel Durov har under politiets afhøring hævdet, at han blev lokket til Frankrig af en middagsinvitation fra præsident Emmanuel Macron, ifølge en fransk avis. I stedet for middag blev Durov mødt af politiet i lufthavnen. 

– Forræderi falder Macron naturligt

Præsident Macron har ikke officielt bekræftet middagsaftalen, men politikeren Florian Philippot hævder, at en sådan taktik er i overensstemmelse med Macrons personlighed.

Le Canard Enchaîné – en undersøgende satireavis – rapporterer, at Durov fortalte politiet, at han var inviteret til at spise middag med Macron den lørdag, hvor han blev anholdt.

Le Canard enchaîné (abonnement) udgiver ofte kritiske artikler om politik og økonomi. Lækager fra den franske regering bliver ofte omtalt.

Bidrag til fransk indflydelse

Durov har regelmæssigt besøgt Frankrig i mange år. I 2021 fik han et fransk pas i henhold til en »foreign emeritus«-procedure, som gør det muligt at give statsborgerskab til en person, der »bidrager til Frankrigs indflydelse«. Ifølge Le Monde har han mødt Macron ved flere lejligheder, bl.a. under ansøgningsprocessen. 

Florian Philippot, leder af partiet Les Patriotes, mener, at bedrag er naturligt for Macron: 

– Har Macron bedraget Pavel Durov? Le Canard Enchaîné har netop afsløret, at Durov fortalte politiet, at han var inviteret til at spise med Macron den aften! Macron er fuldt ud i stand til at begå denne form for bedrag for at opfylde sin mission – at fængsle dem, der forsvarer ytringsfriheden! 

– Dybt engageret i ytringsfrihed

Mandag reagerede Macron på Durovs anholdelse:

– Jeg har set falske oplysninger om Frankrig efter anholdelsen af Pavel Durov. Frankrig er dybt engageret i ytrings- og kommunikationsfrihed, i innovation og i iværksætteri. I en retsstat opretholdes disse friheder inden for en juridisk ramme både på sociale medier og i det virkelige liv for at beskytte borgerne og respektere deres grundlæggende rettigheder. Det er op til retsvæsenet i fuld uafhængighed at håndhæve loven. Anholdelsen af Telegram-præsidenten på fransk jord fandt sted som led i en igangværende efterforskning. Det er på ingen måde en politisk beslutning. Det er op til dommerne at afgøre sagen. 

Telegram-chef arresteret. Rumbles chef er flygtet. Europa er blevet for farligt

 

Købe: Verden var så rød, mor Erindringer 1942-1980