Kopierede/fra hoften

Den britiske premierminister Keir Starmer vil holde en pressekonference med den tyske kansler Olaf Scholz i Berlin, hvor premierministeren fremlægger sin ambition om at “vende Brexit”.

Labour har lovet, at der ikke vil være nogen tilbagevenden til EU’s indre marked, toldunion eller fri bevægelighed, men har lovet at “forbedre” Storbritanniens handelsaftale efter Brexit. Tories har beskyldt Labour for at konspirere for at ødelægge Brexit, skriver The Telegraph.

Starmer forventes at sige følgende:

“Vi har en unik mulighed for at genopbygge vores forhold til Europa og arbejde for reelle, ambitiøse partnerskaber, der leverer til det britiske folk. Vi er nødt til at vende Brexit og reparere de ødelagte relationer, som den tidligere regering har efterladt.”

</blockquote

Patrick O’Flynn, som tidligere har repræsenteret det socialdemokratiske parti (SDP) i Europa-Parlamentet, mener, at Starmers planer skal stoppes.

Nils Schmid, udenrigspolitisk talsmand for Scholz’ SPD, siger, at de to ledere er “mere eller mindre på samme side”, når det gælder forholdet mellem EU og Storbritannien.

En mobilitetsordning for unge var “et vigtigt punkt på vores ønskeliste”, sagde han. Det lyder som det første skridt i retning af at genoprette den frie bevægelighed, mener Flynn.

Han påpeger, at en række personer i Labour-regeringen ikke respekterede Brexit-afstemningen og argumenterede for en ny folkeafstemning.

Han påpeger, at en række personer i Labour-regeringen ikke respekterede Brexit-afstemningen og argumenterede for en ny folkeafstemning.

Starmer forventer hårde forhandlinger med EU, og adgang til britisk fiskevand kan være et krav

Det er, hvad der sker, når de politisk korrekte ikke får deres vilje: De afholder nye folkeafstemninger, indtil de får det svar, de ønsker. Derefter vil der ikke være flere folkeafstemninger.

Et godt eksempel er Australien, hvor befolkningen 22 gange stemte nej til ægteskab mellem personer af samme køn i perioden 2004-2017. I folkeafstemning nummer 23 blev homoægteskaber godkendt i 2017. Det var enden på folkeafstemningerne.

Eller man kan ignorere, hvad folket ønsker, og blive medlem af EU ad bagdøren, som Gro Harlem Brundtlands regering gjorde.

O’Flynn mener, at det er vigtigt ikke at give Labour-regeringen en langfinger i dette spørgsmål. For hvis de ikke gør det, vil de bare fortsætte, indtil Brexit er historie.

Der er brug for et bredt politisk samarbejde mellem oppositionen for at sætte en stopper for Labours planer, siger O’Flynn.

Men hvis det skal lykkes, skal de politiske pro-Brexit-partier også tage sig sammen: en stærk revitalisering af Tory-partiet under en karismatisk ny leder, en eller anden form for fornuftig tilpasning til Nigel Farages Reform UK. Og det er vi desværre meget langt fra.

Labour har siddet fem år ved magten og har et solidt flertal i Underhuset. Men de står svagere i Overhuset. Måske bliver dette en redning for Brexit?

Dette er dog bestemt ingen garanti. Selv mange Tory-parlamentarikere i Overhuset kan meget vel ønske EU-medlemskab igen.

Købe hos Tales: Sådan døde Danmark        Købe hos Saxo: Sådan døde Danmark

Mest læst

RKI-lækken i Forbundsdagen

En historisk aften

Hulk og støn i USA