Nyt

Loading the Elevenlabs Text to Speech AudioNative Player...

Rumble-stifter Chris Pavlovski har forladt Europa, efter at Frankrig »krydsede en rød linje« og arresterede Pavel Durov, lederen af den krypterede besked-app Telegram. Det vides ikke, hvilket land han har forladt, eller hvor han er.

Chris Pavlovski, grundlægger og CEO af Rumble – et ytringsfrihedsalternativ til mainstream-platformen YouTube, der beskriver sig selv som »immun over for afbrydelseskultur« – har »forladt« Europa, efter at Frankrig »krydsede en rød linje« og arresterede Pavel Durov, CEO for den krypterede besked-app Telegram. 

Frankrig har krydset en rød linje

– Jeg er lidt sent på den i denne sag, og det er der en god grund til – jeg er rejst sikkert ud af Europa. Frankrig har truet Rumble, og de har overskredet en rød linje ved at arrestere Telegrams CEO, Pavel Durov, angiveligt for ikke at censurere tale. Rumble vil kæmpe for ytringsfriheden, som er en universel rettighed, med alle tilgængelige juridiske midler. Vi kæmper i øjeblikket ved de franske domstole og håber, at Pavel Durov vil blive løsladt med det samme.

Ukendt opholdssted 

Pavlovski oplyste ikke, hvilket land han havde forladt, eller hvor han befandt sig. Han er canadisk statsborger.

I november 2022 blokerede Rumble franske brugeres adgang, efter at landets myndigheder havde bedt dem om at fjerne »visse russiske nyhedskilder«, som de ville udfordre i retten. 

I maj hævdede Pavlovski, at Rusland blokerede Rumble, fordi de »nægtede at efterkomme deres censurkrav«. 

 

Købe hos Tales: Ræven går derude, mor

Købe hos Saxo: Ræven går derude, mor