Robert F. Kennedy Jr. skitserer sin kommende rolle
Af:
Lars Hedegaard 24. august 2024, 17:19
I sin historiske tale i går understregede Robert F. Kennedy Jr., at han kun suspenderer sin præsidentkampagne, og at han stadig kan ende som præsident, hvis hverken demokraterne eller republikanerne får flertal i valgmandsforsamlingen. Derimod fjerner han sit navn på stemmesedlerne i de såkaldte ”battleground states”, hvor ingen af de to partier står til et sikkert flertal, og hvor hans kandidatur risikerer at bringe Kamala Harris til magten.
Talen koncentrerede sig om tre hovedtemaer: Det demokratiske partis magtmisbrug, krigen i Ukraine og de kroniske sygdomme, der har ramt store dele af den amerikanske befolkning.
Hans hudfletning af det demokratiske parti var nådeløs. Da Kennedy var barn, stod demokraterne for borgerrettigheder og ytringsfrihed og vendte sig mod censur, imperialisme og kolonialisme og fremmede krige. Det var arbejderklassens parti og bekæmpede de store penges indflydelse. Dagens demokrater har forkastet denne arv, og demokrati er ikke meget andet end elitens og medierne ”comic book”-fortælling. Demokraterne har, sagde Kennedy, besluttet at afvikle demokratiet, hvilket bl.a. har givet sig udslag i partiets konstante lawfare mod ham selv og Donald Trump
.
Demokraterne prøver nu at få Kamala Harris valgt som præsident – samme Kamala, som nægter at stille op til interviews, og som ikke vil fortælle, hvad hendes politik går ud på. Hvordan kan det være demokratisk, når vælgerne ikke ved, hvem de vælger? Men hvem behøver en politik, når de kan nøjes med at hade Trump? spørger Kennedy.
Demokraterne har misbrugt regeringsagenturerne, retsvæsenet og deres lydige medier til at forfølge deres politiske modstandere og har udøvet censur mod enhver kritiker. Medierne er ikke andet end talerør for regeringen.
I den forbindelse bemærkede Kennedy, at magthaverne ikke censurerer løgne, men sandheder.
Kennedys hudfletning af det demokratiske parti ligger i fin forlængelse af, hvad Trump har sagt i flere år. Så på det punkt vil der ikke opstå uenighed mellem de to. Trump har som bekendt lovet at ”dræne sumpen”, og det vil Kennedy sikkert gerne være med til.
Det andet hovedpunkt talen var Ukraine-krigen, som han sagde udbrød i 2014, da amerikanske agenturer fjernede en demokratisk valgt ukrainsk præsident. Senere har USA saboteret flere fredsaftaler mellem Ukraine og Rusland. Putins invasion var altså en reaktion på amerikanske provokationer, og Ukraine er blot en brik i USA’s geopolitiske spil. Kennedy understregede imidlertid, at han tog afstand fra Putins invasion, for Putin havde haft andre muligheder.
I 2022 gjorde præsident Biden det klart, at hans plan er et regimeskifte i Rusland, hvilket må betyde, at han ser Ukraine-krigen som et middel til at udmatte Rusland og således nå sit mål.
Det glædede Kennedy, at Trump siger, at han vil bilægge striden på dag ét af sit præsidentskab. Alene det, sagde han, var nok til at retfærdiggøre hans støtte til Trump. Men der er ikke tale om betingelsesløs støtte. Kennedy og Trump har nemlig indgået den aftale, at de begge har ret til at kritisere den anden – tilmed heftigt – hvis de føler behov for det.
Kennedy sluttede sin tale med et hvast angreb på de amerikanske sundhedsmyndigheder og fødevareindustrien, som han beskyldte for at forgifte befolkningen med underlødige og kemikaliepumpede madvarer, der gør folk kronisk syge. Resultatet er bl.a., at forekomsten af cancer er steget med 78 pct., at halvdelen af befolkningen er overvægtig, og at hver fjerde kvinde får antidepressiv medicin. Giftstofferne har også bevirket, at pubertetsalderen er sænket med flere år, og at et voksende antal børn diagnosticeres med en række hidtil ukendte sygdomme, som tvinger dem til at tage medicin hele livet.
Kennedy rettede et slag mod det danske firma Novo Nordisk, som har produceret anti-diabetes-præparatet Ozempic. Medicin er ikke vejen at gå. Hvis man skal sygdomskrisen til livs, anbefalede han bl.a. at komme korruptionen hos sundhedsmyndighederne til livs og således ”make America healthy again”. Det lyder grangiveligt som en parallel til Trumps konstante tema: ”Make America great again”.
Robert F. Kennedy lagde ikke skjul på, at han i længere tid har ført forhandlinger med Trump om en fælles politisk platform på en række afgørende punkter. Og man må tage det for givet, at der venter ham en betydningsfuld rolle i en kommende Trump-administration.