Antallet af sorte studerende på MIT faldt med to tredjedele efter afskaffelsen af «affirmative action».
Samtidig steg antallet af studerende med asiatisk baggrund med mere end 15 procent.
Positiv særbehandling betyder, at visse grupper får særbehandling, som giver dig fordele baseret på hudfarve, køn og kønsidentitet osv. Tallene er de første, efter at det i 2023 blev besluttet, at universiteterne ikke længere må bruge mangfoldighedskriterier ved optagelsen, skriver The Telegraph.
Sorte studerende udgjorde 5 procent af dette års Massachusetts Institute of Technology (MIT), hvilket er et markant fald fra de 15 procent, der blev optaget i 2023.
Samtidig steg andelen af asiatisk-amerikanske studerende fra 40 til 47 procent fra året før. På grund af deres gennemsnitlige evner blev disse studerende afkrævet højere evner og præstationer af flere amerikanske topuniversiteter som Harvard.
Den amerikanske højesteret afgjorde i 2023, at racebevidste optagelser til universiteter var forfatningsstridige, hvilket effektivt omgjorde politikken med at øge mangfoldigheden på campus.
Det samlede antal studerende, der identificerer sig som sorte, latinamerikanere og/eller indianere og stillehavsøboere, er faldet fra et udgangspunkt på omkring 25 procent til 16 procent, ifølge Stu Schmill, MIT’s direktør for optagelsesproceduren.
Document har tidligere skrevet om Nathan Cofnas, som forsker i biologiens filosofi ved det filosofiske fakultet på University of Cambridge. Han skrev på sin blog, at meget få sorte mennesker i USA ville have haft så mange chancer for at nå til tops uden kvoter. Han blev hurtigt beskyldt for racisme.
Cofnas mistede sit job på Emmanuel College Cambridge i april efter at have afvist DEI-politikken (Diversity, Equity and Inclusion).
Men de nye tal fra MIT giver ham alligevel en vis berettigelse, selv om årsagerne ikke nødvendigvis er race, men andre ting (overbelægning, socioøkonomiske forhold, mange sorte børn, der bor hos enlige mødre osv.)
Sally Kornbluth, præsident for MIT, sagde, at »som en konsekvens af sidste års højesteretsafgørelse … bringer årgangen 2024 ikke den samme grad af etnisk mangfoldighed med sig, som MIT-samfundet har arbejdet sammen om at opnå i de seneste årtier«.
Mange mener, at det, der betyder noget på et universitet, er en mangfoldighed af meninger, ikke af hudfarve og seksuelle præferencer.