Nyt

Loading the Elevenlabs Text to Speech AudioNative Player...

Ifølge de amerikanske myndigheder har Google overtrådt de såkaldte antitrust love, og brugt milliarder af dollars på at skabe et monopol. Justitsministeriet (DOJ) overvejer nu at splitte Google ad, efter at en dommer har afgjort, at virksomheden har monopoliseret markedet for søgning online.

Google er fingeret.

Andre scenarier omfatter, at tvinge Google til at stille data til rådighed for rivaler som DuckDuckGo og Microsofts Bing, at afslutte aftaler, der gjorde søgemaskinen til standard indstillingen på enheder som iPhone, og foranstaltninger, der skal forhindre virksomheden i at få en uforholdsmæssig stor fordel inden for AI-produkter.

Afvikling af Big Tech

Ifølge rapporten vil regeringen mødes med konkurrenter og eksperter for at diskutere forslag til at begrænse Googles magt.

Hvis DOJ går videre, vil det være det første store forsøg på at afvikle Big Tech, siden det mislykkede forsøg ved århundredeskiftet på at opløse Microsoft Corp.

– Dommen fastslog, at Google overtrådte antitrust loven ved at bruge milliarder af dollars på at skabe et ulovligt monopol, og blive verdens standard søgemaskine. Dommen betragtes som den føderale regerings første store sejr i kampen mod Big Techs dominans på markedet , skriver Reuters.

 

Kjøp Sir Roger Scrutons bok «Svindlere, svermere og sjarlataner» fra Document Forlag!