Nyt

Loading the Elevenlabs Text to Speech AudioNative Player...

Pro-LGBTQ+ demonstranter gik på gaden i Sofia i onsdags, for at protestere mod en ændring i den bulgarske lov vedrørende uddannelse, der forbyder LGBTQ-propaganda i skolerne, rapporterer Hlavné Správy

Beskyttelse af biologi.

Ændringsforslaget blev vedtaget med et ubestrideligt flertal: 159 for, 22 imod, og 12 hverken for eller imod. 

Lovteksten siger, at “propaganda, promovere eller tilskyndelse på nogen måde, direkte eller indirekte inden for uddannelsesområdet, af ideer og synspunkter relateret til ikke-traditionel seksuel orientering og/eller kønsidentitet, der afviger fra den biologiske”, er forbudt i bulgarske børnehaver og skoler.

… og definerer, hvad afvigelse er

Parlamentet stemte også om en tekst, der definerer “ikke-traditionel seksuel orientering”:

– Ikke-traditionel seksuel orientering, afviger fra de generelt accepterede og etablerede forestillinger i den bulgarske tradition, om følelsesmæssig, romantisk, seksuel eller sensuel tiltrækning mellem personer af det modsatte køn.

EU gør modstand

Det er ikke kun “bogstav-folket” (LGBTQ) , der er fornærmede over de bulgarske folkevalgtes beslutning.

Europakommissionens talsperson Anitta Hipper, understregede EU’s faste holdning til diskrimination og den altoverskyggende betydning af, at individer frit kan udtrykke deres identitet.

Ungarn førte an

Det bulgarske ændringsforslag er tæt inspireret af den ungarske lov om børne-beskyttelse fra 2021, som havde til formål at forhindre skadelig propaganda om køn i at nå ud til børn, og forbyde lobbyisme i børnehaver og skoler.

I juli 2021 indledte Europa-Kommissionen en procedure, grundet overtrædelser af traktater, mod Ungarn,  og henviste sagen til EU-Domstolen i december 2022. 

Bekymret EU-Kommission

EU-finansiering til Ungarn på et tocifret milliardbeløb i euro, er blevet indefrosset på grund af “bekymringer vedrørende LGBTIQ-rettigheder, akademisk frihed og rettigheder ved asyl“.

Bruxelles vil sandsynligvis træffe lignende foranstaltninger over for Bulgarien med nedskæringer i EU-midlerne som det springende punkt.

 

Kjøp «Et vaklende Europa» av Carl Schiøtz Wibye her!