Kopierede/fra hoften

Loading the Elevenlabs Text to Speech AudioNative Player...

En tysk nystartet virksomhed fryser sine kunder ned i flydende kvælstof, når de dør, og lover at genoplive dem, hvis teknologien bliver avanceret nok i fremtiden.

Koldt i de dødes land

Tomorrow Bio kræver 200.000 euro for at fryse din krop ned til minus 196 grader Celsius, så alle biologiske processer stopper – vel at mærke, efter at du er død. Blodet erstattes af en væske, der forhindrer dannelsen af iskrystaller. Kroppen placeres derefter i en vakuum-isoleret beholder af metal , der er fyldt med flydende kvælstof.

Beholderne kræver ikke elektricitet for at holde på kulden, og ifølge virksomheden kan kroppen opbevares på ubestemt tid, så længe den genopfyldes med flydende kvælstof, i teorien i hundredvis af år.

Vælger du kun at nedfryse hjernen, slipper du med 75.000 euro, men risikerer at få kolde fødder, når du vågner op i en ukendt krop.

Død med forbehold

Tomorrow Bio har allerede kryo-præserveret seks mennesker og fem kæledyr, på trods af prisen på næsten 2,5 millioner kroner – og mere end 650 mennesker står i kø for at dø med forbehold.

Firmaet siger, at det sigter mod at “opbygge en verden, hvor folk kan vælge, hvor længe de vil leve – uanset hvor de er, hvem de er, og hvilke økonomiske ressourcer de har.”

Daggry for de døde

En af virksomhedens grundlæggere, Fernando Azevedo Pinheir, tror på genoplivning allerede “i vores levetid”:

– I vores levetid kan vi blive vidne til sikker kryogenisk konservering og genoplivning af komplekse organismer.

Flere lig i skabet

Det amerikanske firma Alcor Life Extension Foundation, har nedfrosset 230 mennesker, og har i alt 1.400 på sine lister. Indtil videre er ingen blevet bragt tilbage fra graven. En af dem blev nedfrosset for 50 år siden, og nogle af de døde siges at have bukket under på grund af teknisk svigt.

Alcor tager 220.000 dollars for nedfrysning af hele kroppen og 80.000 dollars for kun hjernen. Alcor sørger også for, at du har ressourcer til at leve den dag, du ikke længere er død.

Penge tilbage?

Hvis du ikke tror på sjælens evige liv, kan du selvfølgelig sætte din lid til videnskaben, men på trods af prisen garanterer firmaerne ikke opstandelse fra de døde. De garanterer heller ikke, at du vil føle dig hjemme, og i kontrol – eller at du ikke vil ligne et håbløst gammelt fossil – i det “paradis”, du måske vågner op til om f.eks. 100 år. 

Hvis Tomorrow Bio fejler i sit forsøg på at lege Gud, kan du bare bede om at få dine penge tilbage….