Nyt

Otte israelske soldater blev dræbt i Rafah lørdag, da det pansrede køretøj, de kørte i, blev ramt af en voldsom eksplosion. Det pansrede køretøj var en del af en kolonne, og det er uklart, hvor eksplosionen kom fra. Det er den dødeligste hændelse for IDF siden januar.

Kun én af de dræbte er blevet identificeret, kaptajn Wassem Mahmoud (23), som er druser.

Alle blev dræbt, mens de befandt sig i det pansrede Namer-køretøj.

Kolonnen var på vej mod bygninger, som hæren havde sikret, hvor de ville hvile sig efter nattens kampe. De havde dræbt 50 terrorister i løbet af natten.

I januar fik raketterne en bygning til at kollapse, og 21 soldater blev dræbt.

Samtidig bliver Israel fortsat beskudt med raketter. Nogle af dem blev affyret inden for det område, der er defineret som en humanitær zone.

Fredag aften affyrede Hamas-terrorister fem raketter mod det sydlige Israel. Ifølge militæret blev raketterne affyret fra den “humanitære zone” på striben, som er udpeget af Israel.

To af raketterne krydsede grænsen og ramte åbne områder nær Kibbutz Kissufim. De tre andre raketter ramte ikke striben, ifølge IDF.
IDF siger, at dette viser Hamas’ totale tilsidesættelse af krigens regler.

I en erklæring siger IDF, at Hamas’ brug af den humanitære zone til at affyre raketter mod Israel er “endnu et eksempel på terrororganisationernes kyniske udnyttelse af humanitær infrastruktur og civilbefolkningen i Gazastriben som menneskelige skjolde for deres terrorangreb”.
Israel har således mistet 307 soldater i krigen mod Gazastriben.