Nyt

Hunter Biden er blevet fundet skyldig i at lyve om stofmisbrug for ulovligt at købe våben. Anklagerne havde sagt, at han løj på en formular, da han købte en Colt Cobra-revolver i oktober 2018 ved at sige, at han ikke var stofmisbruger eller afhængig, på trods af at han havde et stort problem med crack-kokain.

Fra Hunter Bidens bærbare computer.

Hunter Biden erklærede sig ikke skyldig i anklager, der omfattede løgn om hans afhængighed, da han udfyldte et dokument til offentlig inspektion for revolveren og ulovlig besiddelse af våbnet i 11 dage. Juryen overvejede sagen i cirka tre timer, før de nåede frem til, at han var skyldig.

Retssagen omfattede vidneudsagn fra Hunter Bidens ekskone og svigerinde, som fortalte om hans voksende afhængighed i ugerne før og efter, at han havde købt pistolen.

Anklagemyndigheden viste også sms’er, fotos og dokumenter fra banker, som de sagde viste, at Biden var dybt beruset, da han købte pistolen.

Hunter nikkede opgivende, da dommen blev læst op. Da juryen var gået, krammede han sine advokater, kyssede sin kone Melissa, som gav ham et stramt smil, og forlod lokalet. Dommen kan give helt op til 25 års fængsel og en bøde på 250.000 dollars – selvom den typiske dom er meget lavere. Dommen forventes afsagt om cirka 120 dage. I en lignende sag blev den dømte mand kun idømt et års fængsel af den samme dommer.

Hunters advokat, Abbe Lowell, har allerede indgivet begæringer mod sagen af forskellige grunde og har tidligere antydet, at han vil appellere en eventuel domfældelse.

Daily Mail   Sky News