Nyt

Britiske ministre overvejer at sende bådmigranter til øen Ascension, som hører til St. Helena-øgruppen. Dette fremføres som et alternativ, hvis Rwanda-aftalen ikke bliver en realitet.

Briterne overvejer faktisk at bruge øen, med 900 fastboende, som et alternativ, selvom Rwanda-aftalen godkendes af retsvæsenet, skriver The Times.

Den vulkanske ø ligger over 6.400 kilometer fra Storbritannien og langt ude for den afrikanske vestkyst. Håbet er, at en asylmodtagelse på øen vil virke afskrækkende og mindske strømmen af ​​bådmigranter over Den Engelske Kanal.

Kilde: The Times

Det har længe været en del af Plan B at udnytte britiske oversøiske territorier til anbringelse af migranter. Samtidig forhandler myndighederne med mindst fem andre lande om en lignende aftale, der er indgået med Rwanda.

Mens Boris Johnson var premierminister, var Udenrigsministeriet i forhandlinger med Ghana, Nigeria, Namibia, Marokko og Niger, men sidstnævnte er nu midt i et militærkup.

Aftalen med Rwanda blev erklæret ulovlig af Court of Appeal i juni, på grund af at retten fandt mangler i Rwandas asylsystem. Regeringen er dog overbevist om, at Højesteret kommer til en anden konklusion, når sagen skal op til oktober. Alligevel arbejdes der på supplerende løsninger.

Indtil videre i år er over 15.000 bådmigranter ankommet til den engelske kyst. Det er 15 procent færre end i rekordåret 2022.

En kilde med tilknytning til regeringen siger, at det er pragmatisk at overveje alternative løsninger, selvom de er sikre på, at Rwanda-aftalen er lovlig. For vælgerne kræver, at myndighederne gør alt, hvad de kan for at stoppe oversvømmelsen af ​​bådmigranter.

– Voters would expect us to leave no stone unturned and that is the right and sensible thing to do.

The Times skriver intet om, hvad de 900 fastboende mener om sagen.

Stop the Boats er et af de fem punkter på listen over løfter, Rishi Sunak offentliggjorde, da han tiltrådte.

Købe hos Tales: Sådan døde Danmark        Købe hos Saxo: Sådan døde Danmark