Kopierede/fra hoften

Debattør Eva Gregersen skriver på sin Facebookprofil om det ny nummer af tidsskrift Libertas, der handler om Muhammedtegninger i undervisningen. Eva Gregersen skriver:

“Det liberale tidsskrift Libertas har netop udgivet et temanummer om Muhammedtegninger i undervisningen, som jeg har haft æren af at være medredaktør på.

I temanummeret giver 27 borgerlige stemmer deres bud på, hvordan vi bør forholde os til den sikkerhedsrisiko, der nu er forbundet med at undervise i genstanden for en af de vigtigste begivenheder i nyere danmarkshistorie.

Mit eget bidrag er det første og længste i temanummeret. Det har overskriften “Videoundervisning er vejen frem” og handler om mit forslag om at gøre det obligatorisk for alle danske skoleelever at se en undervisningsvideo om Muhammedkrisen komplet med visning af Jyllands-Postens avisside med de tolv tegninger og Flemming Roses tekst. Det forslag begyndte jeg at slå på tromme for mindre end 24 timer efter halshugningen af Samuel Paty for snart to år siden, og i artiklen opsummerer jeg min argumentation for forslaget og svarer på seks af de mest almindelige indvendinger, som jeg er stødt på i den debat, der har verseret lige siden.

Derudover byder temanummeret på velargumenterede og alvorstunge bidrag fra skolelærer Jannie Bøgh, medlem af Borgerrepræsentationen for Konservative Peter Bjerregaard, redaktionschef på Weekendavisen Klaus Wivel, spidskandidat i Københavns Omegn for Liberal Alliance Steffen Larsen, formand for Dansk Folkeparti Morten Messerschmidt, formand for Liberal Alliance Alex Vanopslagh, undervisningsordfører for Nye Borgerlige Mette Thiesen, rådmand på Frederiksberg og folketingskandidat for Konservative Nikolaj Bøgh, folketingsmedlem Naser Khader, formand for Trykkefrihedsselskabet Aia Fog, direktør for CEPOS Martin Ågerup, debattør Christian Marcussen, gymnasielærer Stefan Agger, kommunalbestyrelsesmedlem på Frederiksberg Anders Storgaard, debattør Jaleh Tavakkol, uddannelsesleder ved CEPOS Stefan K. Sløk-Madsen, projektmedarbejder ved CEPOS Elisabeth Overgaard, erhvervsmand Asger Aamund, journalist Mikael Jalving, formand for Konservativ Ungdom Christian Holst Vigilius, formand for foreningen Frafalden Mustafa Musse Sayegh, folketingsmedlem for Venstre Jan E. Jørgensen, formand for Venstres Ungdom og lærerstuderende Maria Ladegaard, lederskribent for Berlingske Amalie Lyhne, professor emeritus i statskundskab Ole P. Kristensen samt journalist Christian Foldager.

Temanummeret dokumenterer for eftertiden, at der i det borgerlige Danmark anno 2022 hersker konsensus om, at det er indlysende og afgørende vigtigt at kunne undervise i Muhammedtegninger, men også at der er stor uenighed om, hvad vi skal stille op over for det problem, at mange lærere ikke længere tør gøre det. Vi er 11, der vil have Muhammedtegninger ind som en obligatorisk del af undervisningen på den ene eller anden måde. To foreslår at oprette rejsehold af modige undervisere. Andre mener, at vi skal vise helhjertet moralsk opbakning til undervisningen, men at staten skal blande sig udenom. En opfordrer aviserne til at koordinere en årlig genoptrykning af tegningerne.

Jeg vil gerne sige tak til Libertas’ redaktør Torben Mark Pedersen for at tage initiativ til temanummeret og ikke mindst til alle ovennævnte for at bidrage med jeres holdninger og derigennem sammen skabe dette overblik over det borgerlige holdningslandskab vedrørende voldsmandens nye veto mod undervisning i Muhammedtegninger.”

Torben mark Pedersens tekst Tegninger som frihedskamp er ledsaget af Kurt Westergaards Muhammedtegning.

Temanummeret af Libertas som PDF