Callum/Hannah Mouncey, australsk håndboldspiller; Foto: Twitter
Man ved der er noget galt med mediebranchen, når folk som Jan Grarup og Signe Molde råber vagt i gevær. Her lidt fra et længere interview med sidstnævnte i Berlingske – Signe Molde fik høvl for jokes om transkønnede: Jeg er bange for at træde forkert bare ved at tale om det (kræver login).
“De perfekte holdninger smitter, siger Signe Molde. Hvis man gør grin med Nye Borgerlige, bliver man knuselsket på DR2. Hvis man gør grin med transkønnede, er sagen anderledes, siger Signe Molde, der har fået voldsomme reaktioner på sit seneste satireprogram. …
For hun har aldrig oplevet så voldsomme reaktioner, som da hun for nylig gjorde grin med transkønnede og sine egne fordomme om LGBT-miljøet i DR-satireprogrammet ‘Signe Molde på udebane’. …
‘Nogle gange kan jeg godt frygte, at vi er på vej mod et samfund, hvor en følelse er et argument. Hvis man har følt noget, der er ubehageligt, så er der andre, der har gjort noget galt. Men en følelse er ikke et argument. Det er bare noget, man føler,’ siger den 43-årige komiker. …
‘At se en transkønnet stå sammen med sit håndboldhold og være et hoved højere end de andre, har indtil for nylig rent fysisk fået mig til at grine. Det tror jeg også gælder for mange andre. Det kan du jo ikke ændre på. Du kan ikke sige, at det må du ikke synes er sjovt. Men derfor kan man godt udfordre sig selv og alle andre og stille spørgsmål om, hvorvidt det er hensynsfuldt eller sympatisk at sige det højt.’
‘I nogle aviser bliver der skrevet, at vi er langt forbi den tid, hvor det blev anset for besværligt at finde ud af, hvad der gemmer sig bag betegnelsen LGBT+. Men altså. Det er vi da overhovedet ikke. Der sidder da helt sikkert nogle journalister på nogle bestemte aviser, der for fem år siden gjorde op med sig selv, at de ikke synes, det er mærkeligt. Men det her er et program til majoriteten.’”
“For ti år siden kunne du ikke bare gå ind på Twitter og se, hvad den rette holdning og så lynhurtigt mene det samme. Der måtte man læse en artikel i avisen og diskutere med din nabo og din familie. I dag går man ind og læser folks reaktioner på en historie, inden du når at læse en historie og tænke noget som helst selv.” (Signe Molde)