32-årige Ulrik Myrtue chikanerer og truer GI-aktivist, Århus, 1. september 2019; Foto: Tilsendt
For nogle måneder siden opstod ‘Antifa Info Aarhus’, en venstreradikal gruppering, der holder til ved ‘Sidesporet’, et mikro-Christiania ved Godsbanen i Århus. ‘Antifascister i Aarhus mobiliserer’, skrev gruppen på Konfront.dk i sidste måned. Sådan kan man naturligvis ikke stå frem i MSM – her er vinklen anderledes defensivt. Her er det 26-årige ‘Mikkel’ og 32-årige ‘Rasmus’, der frygter nazistisk vold, og derfor vil ‘bekæmpe højrenationalistisk propaganda’ med klistermærker.
Det er blot fem uger siden identitære aktivister blev chikaneret og truet af Ulrik Myrtue (‘Magnus von Aros’) fra samme gruppering, en 32-årig kunstner, der blandt andet producerer antifa-grafik. Virkelighedsfjern journalistik i Lokalavisen (v. Jeppe Rafn) – Til kamp mod nynazister: ‘Det her er kun begyndelsen – vi kommer til at se overfald’.
“‘Der er blevet et markant behov for igen at organisere sig mod nynazistiske kræfter i Aarhus, der tidligere har været kendt for at være hovedsæde for højrenationalistisk vold i Danmark. Det her er kun begyndelsen. Vi kommer til at se overfald,’ siger Mikkel, 26, der har været med at stifte det antiracistiske netværk. …
‘Vi håber at åbne folks øjne for det her, inden det går galt med overfald,’ supplerer 32-årige Rasmus, der ligeledes er en af initiativtagerne til det nye netværk. …
De nævner højrefløjsgrupperne Nordfront og Generation Identitær, der på hver sin måde viser sig i bybilledet.
‘Nordfront er nynazister og de farligste, for de er klar til vold. … Generation Identitær er fascister og farlige på en anden måde. De har skiftet skråremmen ud med jakkesæt og vil hvidvaske nazismen. De laver propaganda på universitetet, prøver at være elitære og få det til at se smart ud at være nazist/fascist. …,’ siger Rasmus. …
Det antiracistiske netværk har indtil videre været aktive ved at fjerne plakater og klistermærker, som særligt den nynazistiske Nordfront har hængt op i Aarhus, eller ved at overklistre dem med egne klistermærker, der tager afstand til højrenationalisme.”
“Siden årsskiftet er der blevet tommere ved Mølleparken, der længe har været kendt for stoffer, vold og kriminalitet. En stor del af den gruppe, der har opholdt sig i området, valgte i slutningen af 2016 at forlade parken til fordel for en bedre stemning. Sådan blev Sidesporet født. … Hos kommunen er Sidesporet betragtet som et positivt initiativ.
‘Det er en rigtig god idé. Mange af menneskerne i gruppen er ressourcestærke, alternative personer. De har en tiltrækning på udsatte, fordi de er rummelige personer,’ siger Jakob Storm, leder for opsynende teams ved Aarhus Kommune.’” (Jyllands-Posten. 15. maj 2017)