Den syriske migrant Mohamad Alnabhan er blevet et kendt ansigt på sociale medier og avisernes debatsider. Her belærer den unge muslim danskerne om integration, islam og Danmarks fremtid. Og journalisterne eksploderer af glæde, når de interviewer Mohamad Alnabhan.
Mediernes ny multikulturelle favorit fortæller, at han er flygtet til Danmark, fordi han er ‘politisk forfulgt’ i hjemlandet Syrien. Passer det? Bedøm selv.
Danskerne har lugtet lunten. Mange af de såkaldte ‘flygtninge’, der rejser tusindvis af kilometer til Danmark, er slet ikke flygtningne, men velfærdsmigranter, der ønsker et nyt og bedre liv betalt af de danske skatteydere. Den syriske migrant Mohamad Alnabhan er et lysende eksempel på denne problematik.
Mohamad Alnabhan og hans syv personer store muslimske familie får øje på overfloden af gratis ydelser i Danmark. Gratis uddannelse, integrationsydelse og børnepenge lokker i velfærdsstaten mod nord.
“Jeg vil have, at folk indser, at ens baggrund kan ikke være afgørende for ens permanente opholdssted,” erklærer Mohamad Alnabhan.
Dermed har den unge muslim et fromt ønske, som han deler med en stor del af venstrefløjen. Et globalt verdenssamfund, hvor man kan bosætte sig, hvor man vil og lade andre betale regningen.
Mohamad Alnabhans syriske hjemstavn ligger 4000 kilometer væk fra Danmark. Migranter skal krydse syv-otte sikre vestlige lande for at nå den danske grænse. Men det er ingen hindring for Alnabhan-klanen, der ender i det vantro Danmark.
I 2014 rejser Mohamad Alnabhans far den lange vej til Danmark – helt alene. Den muslimske far er imam, og senere udnytter han genvejen ‘familiesammenføring’, så han kan få de resterende seks familiemedlemmer til Danmark.
Mohamad Alnabhans far efterlader i første omgang de fem børn og konen i det konfliktfyldte Syrien og sætter kursen mod den gyldne velfærd. Først året efter – i november 2015 – ankommer Mohamad Alnabhan, moren og de fire søskende til Danmark.
Nu starter et underlødigt spil med flere forskellige opholdstilladelser og forklaringer på, at Mohamad Alnabhan er rejst tusindvis af kilometer til Danmark.
Mohamad Alnabhans første opholdstilladelse er udstedt på baggrund af farens rejse til Danmark og bliver begrundet med behovet for familiesammenføring.
Nummer to opholdstilladelse gives af en helt anden grund. Nu er Mohamad Alnabhan blevet ‘politisk flygtning’, og den unge mand fortæller myndighederne, at han slet ikke kan vende hjem til Syrien.
Giver dette mening? Hvorfor tager Mohamad Alnahans far ikke sin søn med til Danmark allerede i 2014, hvis sønnen er ‘politisk forfulgt’ i hjemlandet Syrien? En far ville næppe forlade sin søn, hvis denne er i overhængende livsfare.
Mohamad Alnabhan er 13-14 år, da hans far rejser i forvejen mod Danmark. Det virker ikke sandsynligt, at en så ung dreng skulle være forfulgt på grund af sine politiske eller samfundsmæssige holdninger.
Hvorfor venter Mohamad Alnabhan med at fortælle de danske myndigheder, at han er ‘politisk forfulgt’? Hvis politisk forfølgelse er grunden til ‘flugten’ fra Syrien, så burde Mohamad Alnabhan fortælle det til de danske myndigheder ved førstkommende lejlighed. Men det sker først ved søgningen om opholdstilladelse nummer to.
Mohamad Alnabhans nuværende opholdstilladelse udløber i januar 2021.
“Selv hvis krigen slutter, så kan jeg ikke sendes ud, fordi jeg flygtede ikke bare fra krig, men også fra politisk forfølgelse,” triumferer Mohamad Alnabhan.
Det virker til, at velfærdsmigranten Mohamad Alnabhan har fået hvisket de magiske ord ‘politisk forfulgt’ i øret.
Der er ikke meget, der tyder på, at Mohamad Alnabhan er politisk forfulgt. Han kommer fra en velstående syrisk familie efter mellemøstlig standard. Det kræver store økonomiske midler at organisere rejser for syv personer til Danmark. Mohamad Alnabhans far er imam, og islamiske forkyndere er ofte respekterede i Mellemøsten.
Mohamad Alnabhan giver da også selv det største bevis på, at han IKKE er ‘politisk forfulgt’, da han i Politiken fortæller om bevæggrundene for at rejse til Danmark:
“Når syrerne opdager, at der findes nogle steder i verden, hvor de kan skabe en bedre fremtid og et mere attraktivt liv for deres børn, er de villige til at risikere deres liv for at opnå denne bedre fremtid for deres børn. Og de bedste muligheder for at skabe en bedre fremtid er i de europæiske lande,” erklærer Mohamad Alnabhan.
Det er en ren tilståelsessag fra Mohamad Alnabhans side, der ønsker en ‘bedre fremtid’ som velfærdsmigrant i Danmark fremfor et liv i Syrien.
Mohamad Alnabhan har taget godt for sig af det skatteyderbetalte uddannelsessystem i Danmark. Den unge syrer har gået på sprogskole og i folkeskolen, og han tager derefter en HF-uddannelse.
“Vi kan rumme mennesker med meget forskellige baggrunde,” fortæller Mohamad Alnabhans smilende studievejleder og kigger stolt på den syriske migrant, som var det hendes egen søn.
Mohamad Alnabhan er netop begyndt på endnu en skattefinansieret uddannelse på professionshøjskolen Absalon i Næstved.
Derfor mener Mohamad Alnabhan heller ikke, at danskerne skal overveje at sende ham retur til hjemlandet Syrien:
“Jeg har ikke lært at tale, skrive og læse dansk blot for at arbejde i Danmark midlertidigt for derefter at vende tilbage til Syrien ufrivilligt,” erklærer Mohamad Alnabhan i efteråret 2018.
Mohamad Alnabhan bruger sine skattefinansierede uddannelser som argument for, at han IKKE skal rejse hjem. Hvis det er sådan velfærdsmigranter tænker, så bortfalder alle argumenterne for at stille en gratis uddannelse til rådighed for andre migranter.
Der er heller ikke meget, der tyder på, at muslimske Mohamad Alnabhan har tænkt sig at lade sig integrere på danskernes præmisser:
“Ved I hvad, kære danskere? Vi syrere rejste ikke villigt til Danmark … Vi vil tilpasse os det danske samfund, som vi lever i, men med påpasselighed, så vi ikke glemmer vores syriske værdier og vores religion,” siger Mohamad Alnabhan.
Den 20-årige Mohamad Alnabhan er dybt dedikeret til islam. Han prædiker i den lokale moske, og han beder fem gange i døgnet. Ifølge Mohamad Alnabhan skal mellemøstlige migranter ikke glemme de syriske værdier og islam, når de ender som velfærdsmigranter i Danmark.
“Jeg er et af de religiøse mennesker, der i høj grad praktiserer religionen og sørger for, at de religiøse forpligtelser bliver overholdt,” fortæller muslimen Mohamad Alnabhan.
Den syriske migrant viser med stor tydelighed, at man ikke nødvendigvis bliver velintegreret, fordi man lærer dansk og får en uddannelse. Islam fylder stadig alt.
Mohamad Alnabhan leverer selv de bedste grunde til, at danskerne skal være forbeholdne overfor ikke-vestlig masseindvandring og familiesammenføring.
“Så drøm videre. Jeg er her ,” lyder det hånligt fra Mohamad Alnabhan til danskerne.
(Mere om velfærdsmigranten Mohamad Alnabhan her)